Voetbal

Algemeen

Roef is na verhoor als vrij man mogen beschikken

12.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

De keeper van Waasland-Beveren, Davy Roef, heeft na verhoor door de speurders het gebouw van de federale gerechtelijke politie in Hasselt donderdagavond mogen verlaten. Hij is rond 23.30 uur mogen beschikken.

"Hij is zelfs niet tot bij de onderzoeksrechter gebracht. Hij is niet in verdenking gesteld van enige matchfixing of van eender welk feit. Hij is dus louter als getuige ondervraagd. Zoiets kan nu eenmaal eenieder van ons overkomen", zei zijn raadsman Walter Damen vrijdagmorgen.

Davy Roef was donderdagochtend vrijwillig meegegaan met speurders, die bezig waren met een hele rist ondervragingen in kader van operatie Propere Handen. Meester Damen benadrukte donderdag al dat Roef als getuige was gehoord.

Het gaat om een fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal van het federale parket onder leiding van een Limburgse onderzoeksrechter. Onder meer topmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, topscheidsrechter Bart Vertenten en twee bestuursleden van KV Mechelen zitten achter de tralies voor witwaspraktijken, corruptie en matchfixing.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer