Voetbal

Algemeen

Dennis van Wijk: 'Ik voel me bedot door mijn werkgever'

11.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Dat het federaal parket over aanwijzingen beschikt dat vier bestuursleden van KV Mechelen twee competitiewedstrijden zouden beïnvloed hebben tijdens de strijd om het behoud, verrast Dennis van Wijk. Dat zegt de Nederlandse coach donderdag aan Belga. Van Wijk was in die periode trainer van KV Mechelen.

Vier bestuursleden van KV Mechelen zouden afspraken gemaakt hebben om de uitslagen van de competitiewedstrijden Antwerp-Eupen, van de voorlaatste speeldag, en KV Mechelen - Waasland-Beveren, van de laatste speeldag, te beïnvloeden. Daarbij lijken afspraken te zijn gemaakt met scheidsrechter Bart Vertenten en diverse bestuursleden van Waasland-Beveren. Ook zouden twee sportjournalisten betrokken zijn in het complot.

"Ik viel van mijn stoel toen ik de persconferentie van het federaal parket zag. Ik ben enorm verrast en voel me bedot door mijn werkgever", reageert Dennis van Wijk, tot voor kort trainer van KV Mechelen.

Van Wijk werd aangesteld om Malinwa voor de degradatie te behoeden, maar ondanks een prima parcours zakte KV Mechelen toch naar de Proximus League (1B). Tijdens KV Mechelen-Waasland Beveren, waarvoor dus indicaties van matchfixing bestaan, zat de Nederlander nog op de Mechelse trainersbank. "Van beïnvloeding heb ik in elk geval niets gemerkt. Ik sprak voor en na die match wel van duistere krachten, maar richtte mijn pijlen op Eupen-Moeskroen. Blijkbaar zat ik op het verkeerde spoor en gebeurde het allemaal onder mijn neus."

Van Wijk heeft ook geen gekke herinneringen aan de partij in kwestie. "De ref (Bram Van Driessche) floot een prima wedstrijd. We speelden goed, maar het is niet zo dat we Waasland-Beveren naar huis speelden. Bovendien pakte Davy Roef uit met enkele knappe reddingen. Die heeft nog veel ballen gepakt."

Spilfiguur in de zaak zou makelaar Veljkovic zijn. "Die man heb ik nooit gezien op KV Mechelen. Maar de burelen van het bestuur en de kleedkamers liggen ver uit elkaar natuurlijk."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer