Voetbal

Algemeen

Vertenten en Delferière staan officieel op non-actief

11.10.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière zijn met onmiddellijke ingang geschorst, zo meldde VTM Nieuws donderdag en even later werd het door scheidsrechtersbaas Johan Verbist bevestigd aan Belga.

"Hun integriteit is aangetast en het vertrouwen is dan ook weg", klonk het bij Verbist. "Na de persconferentie van het federaal parket waren de feiten voor ons redelijk duidelijk. We hadden geen andere mogelijkheid meer dan de scheidsrechters onmiddellijk te schorsen", legt Verbist uit. "Dit is een enorme klap. Ze hebben mijn vertrouwen geschaad."

Hoewel er nog veel onduidelijkheid heerst over hun betrokkenheid, vreest de scheidsrechtersbaas voor het einde van hun carrière. "Deze zaak tast hun integriteit ontzettend aan. Ik denk niet dat zij ooit nog op een terrein kunnen staan, zelfs als hun naam volledig gezuiverd wordt", aldus Verbist. "Delferière is vrijgelaten onder voorwaarden, maar het vertrouwen is na dat verhaal van het bezoekje aan de autogarage helemaal zoek."

REACTIE KBVB

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zegt "de nodige stappen te zullen ondernemen opdat de twee betrokken scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière geen wedstrijden meer zullen leiden in de Belgische competitie", zo klinkt het donderdag in een persmededeling.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer