Voetbal

Algemeen

PSG sluit exclusieve overeenkomst met kleding- en schoenmerk Jordan

13.09.2018 | Gert-Jan Weyters

Nike

Paris Saint-Germain heeft donderdag een exlusieve driejarige samenwerking afgesloten met het Amerikaans sportmerk Jordan, het dochterbedrijf van Nike opgericht door basketballegende Michael Jordan. PSG en Jordan hopen hun internationale visibiliteit te verhogen via de deal.

Paris SG wordt de eerste voetbalploeg die met het logo van Jordan op de truitjes speelt. "Deze stap kadert in het project om van PSG een van de grootste sportmerken ter wereld te maken", zei clubvoorzitter Nasser Al-Khelaïfi op een persconferentie in het Parc des Princes. "Dit partnership zal onze wereldwijde visibiliteit doen toenemen, waardoor we een nieuw publiek kunnen bereiken."

PSG voetbalt al meer dan dertig jaar in truitjes van Nike, het moederbedrijf van Jordan. Het befaamde basketballogo 'Jumpman' zal in alle Europese wedstrijden van PSG op de borst van Thomas Meunier en co pronken. Af en toe zou 'Jumpman' wel eens de Eifeltoren in het logo van PSG kunnen vervangen, waardoor de 'Swoosh' van Nike ook eens zijn Europese opwachting kan maken.

PSG en Jordan zullen op het einde van het seizoen ook een gemeenschappelijk kledinglijn van meer dan 90 stukken lanceren.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer