Voetbal

Algemeen

Limburger debuteert voor de Goddelijke Kanaries

12.09.2018 | Ward Bollen

Belga

Brazilië speelde afgelopen nacht in Washington een oefenmatch tegen El Salvador. De Goddelijke Kanaries wonnen met 5-0 en een Belg maakte zijn debuut voor de Seleçao.

In het stadion van American football-club Washington Redskins opende Neymar al na vier minuten de score vanop de stip. Richarlison en Coutinho zorgden voor de 3-0 ruststand. Na de pauze dikte opnieuw Richarlison aan. In de 70ste minuut was het moment van Andreas Pereira gekomen. De 22-jarige Lommelaar van Manchester United viel in voor Arthur. Daarna tekende Marquinhos in de slotfase nog voor de 5-0 eindstand.

28.511 fans zagen hoe de zoon van Marcos Pereira (ex-Lommel, ex-KV Mechelen, ex-Antwerp, ex-STVV) voor het eerst tussen de lijnen verscheen in een truitje van Brazilië. In de jeugdselecties kwam hij steevast uit voor België. Omdat het om een oefeninterland ging, kan hij nog altijd kiezen voor de Rode Duivels, al lijkt die kans onbestaande.

Vorig seizoen speelde Andreas Pereira op huurbasis voor Valencia in de Primera Division. Dit seizoen wil hij onder José Mourinho doorbreken bij Manchester United.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer