Voetbal

Algemeen

Martinez na historische wedstrijd: 'Zijn inbreng zou nog groter moeten zijn'

12.09.2018 | Ward Bollen

Belga

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond hun eerste wedstrijd ooit in de Nations League. In Reykjavik werd IJsland met 0-3 aan de kant geschoven.

Het was een historische wedstrijd, want voor het eerst in de geschiedenis heeft België een positief doelsaldo van boven de honderd. Eden Hazard en Romelu Lukaku zetten de teller op plus 102. Amper vijf jaar terug was het doelsaldo nog negatief. Sindsdien scoorden de Rode Duivels in zestig wedstrijden 153 keer, met amper 48 tegengoals. Dit jaar werd in dertien wedstrijden 34 keer gescoord en moest Thibaut Courtois 7 keer een doelpuntje toestaan. 

"Hun wil om te winnen is ongelooflijk groot", verklaarde de bondscoach. "Ze gaan gewoon door op het elan van het WK. Ze winnen in Schotland en hier in Reykjavik, zonder ook maar één doelpunt te incasseren. De drang om iets te realiseren is erg groot."

Twintig minuten voor tijd haalde de bondscoach Yannick Carrasco naar de kant voor Nacer Chadli. "Ik heb voor elke positie drie spelers. Carrasco zit nog ver van zijn beste vorm. Zijn dribbels komen er nog niet helemaal uit, maar hij werkt hard om weer beter te worden. Carrasco blijft een belangrijke speler voor ons. Hij creëert veel ruimte voor zijn teamgenoten, maar zijn inbreng zou nog groter kunnen zijn."

Tielemans is één van de favorieten van Martinez. "Ik werk heel graag met hem samen, hij is technisch heel begaafd, kan zowel rechts als links perfect een korte of lange pass afleveren."

'NATIONS LEAGUE WINNEN'

"Dit is een nieuwe trofee en we zouden die maar al te graag als eerste winnen", zei Eden Hazard na de match. "We gaan er alles aan doen en proberen elke match te winnen. Daarna is het EK het volgende doel. Ook daar willen we zover mogelijk geraken."

Lukaku liet onlangs uitschijnen na het EK 2020 te willen stoppen als international. Hij is met 43 goals topschutter allertijden bij de Rode Duivels. "Daar wil ik nu niet aan denken, ik heb gezegd wat ik gezegd heb en zal dat later nog wel verduidelijken. Nu wil ik genieten van deze momenten met het nationale team. Collectief zijn we ijzersterk, mijn persoonlijke keuzes zijn minder belangrijk dan het team. Zolang ik voor België speel, doe ik dat met veel plezier en geef ik het maximum voor mijn land." 

"Als Romelu wil stoppen, ga ik hem zelf thuis ophalen, hij woont niet te ver van mij", lachte Vincent Kompany. "Ik zou me over Romelu geen zorgen maken. We hebben zoveel persmomenten en kunnen ons al eens vergissen. Volgens mij was het een grap, ik heb er alleszins eens goed om gelachen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer