Voetbal

Algemeen

Ramdane van Union zeven wedstrijden effectief geschorst

11.09.2018 | Tom Van Aken

Belga

Abder Ramdane is 10 speeldagen (7 effectief) geschorst. De T2 van Union, die slaags raakte met zijn collega van KV Mechelen, moet ook 4250 euro boete betalen.

Abder Ramdane, de assistent-coach van Union, houdt aan zijn slag in het gezicht van Fred Vanderbiest afgelopen zondag een effectieve schorsing van zeven speeldagen over. Dat heeft de Geschillencommissie van de KBVB beslist. De T2 krijgt er ook drie speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 4.250 euro bovenop.

De 44-jarige Ramdane mag zich zeven wedstrijden niet in de neutrale zone van Union begeven. De T2 zal die wedstrijden thuis of vanuit de tribunes moeten volgen. Het Bondsparket had tien matchen schorsing geƫist, maar drie daarvan werden door de Geschillencommissie met uitstel verleend. De Brusselaars kunnen nog in beroep gaan tegen de straf. Daar hebben ze tot donderdag 12u00 de tijd voor. De Geschillencommissie Hoger Beroep behandelt het dossier in dat geval vrijdagmiddag.

Fred Vanderbiest moet voor zijn aandeel in de incidentrijke Union-KV Mechelen drie wedstrijden uit de Mechelse dug-out blijven. De Geschillencommissie legde hem ook een boete van 1.500 euro op en volgt zo volledig de strafvordering van de bondsprocureur.

Bij een opstootje in het slot van de wedstrijd raakten ook de assistent-trainers Abder Ramdane en Fred Verbiest betrokken.

De T2's van beide ploegen kregen het met elkaar aan de stok en werden naar de tribunes verwezen. Daarmee hield het verhaal echter niet op. In de catacomben van het Joseph Mariƫnstadion raakten ze slaags. Vanderbiest werd met zeven hechtingen naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij een elleboogstoot had gekregen van Ramdane. De Mechelse assistent werd zelfs arbeidsongeschikt verklaard.

De Geschillencommissie van de KBVB gaf ook drie speeldagen schorsing en 1.500 euro boete aan KV Mechelen-verdediger Lucas Bijker. Union-spits Serge Tabekou werd voor twee duels geschorst en moet 1.000 euro ophoesten. 

De clubs kunnen tegen de schorsing nog in beroep gaan. Dat wordt dan vrijdagmiddag behandeld.

Beide spelers werden op de vijfde speeldag in de Proximus League (1B) rechtstreeks uitgesloten na een opstootje. In de slotfase van de partij pakte Union-aanvaller Serge Tabekou uit met een horrortackle op de enkel van Mechelen-verdediger Laurent Lemoine. Diens ploegmaat Lucas Bijker gaf Tabekou een koekje van eigen deeg. 

De Nederlandse vleugelverdediger revancheerde Lemoine door de Union-aanvaller tegen de grasmat te duwen. Tabekou ging de confrontatie met Bijker aan, waarna de poppetjes aan het dansen gingen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer