Voetbal

Algemeen

Rode Duivels rukken op naar plaats twee op de FIFA-ranking

16.08.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Na hun historische bronzen medaille op het WK in Rusland zien de Rode Duivels zichzelf een plaatsje stijgen op de FIFA-ranking. Van drie naar twee. Wereldkampioen Frankrijk is de nieuwe nummer 1.

De vorige FIFA-ranking dateert van 7 juni. Voor het WK in Rusland dus, logisch dat die er nu helemaal anders uitziet. Duitsland voerde het klassement toen aan, maar haalt nu zelfs de top 10 niet meer. Door de uitschakeling in de groepsfase zakt die Mannschaft weg naar de vijftiende stek.

Nieuw op nummer 1 is logischerwijs wereldkampioen Frankrijk. Les Bleus worden op de hielen gezeten door België. De Fransen (1.726 punten) tellen maar drie punten meer dan de Rode Duivels (1.723). België schuift door hun historisch WK een plaatsje op. De top drie wordt vervolledigd door Brazilië (1.657 punten). Verliezend WK-finalist Kroatië (1.643 punten) staat als vierde genoteerd.

De FIFA-ranking is voor het eerst gebaseerd op een nieuw systeem: de Elo-methode. Het belang van de wedstrijden en de sterkte van de tegenstander zijn daarin van groter belang dan voordien. (Lees meer over de Elo-methode via de link onderin het artikel.)

In de tweet hieronder ziet u de volledige top 10 van de FIFA-ranking.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer