Voetbal

Algemeen

Atlético klopt stadsrivaal Real in de Europese Supercup

16.08.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Europa League-winnaar Atlético Madrid heeft woensdagavond in Tallinn voor de derde keer in de clubgeschiedenis de Europese Supercup gewonnen. Het versloeg stadsrivaal Real Madrid met 4-2 na verlengingen.

Het Estse Tallinn was het decor voor het duel tussen stadsrivalen Atlético en Real Madrid, winnaars van respectievelijk de Europa en de Champions League. Real-aanwinst en Rode Duivel Thibaut Courtois speelde niet voor de Koninklijken, hij moest de wedstrijd vanuit de tribunes van de A. Le Coq Arena bekijken.

Hij zag zijn concurrent Navas al na minder dan 1 minuut een bal doorlaten. 1-0 voor zijn ex-club Atlético Madrid via Diego Costa. Real Madrid, dat de Supercup de aflopen twee jaar in de lucht mocht steken, toonde zich gevaarlijk toen het hakje van Marco Asensio maar net door Jan Oblak uit doel kon worden gehouden. De gelijkmaker kwam er dan toch in de 26e minuut toen Karim Benzema een voorzet van Gareth Bale overhoeks binnenkopte.

Net na het uur kreeg Real een strafschop na handsbal van Juanfran. Geen C. Ronaldo meer in het team, dus moest iemand anders de taak vanop de stip volbrengen. Kapitein Sergio Ramos stuurde Oblak naar de verkeerde hoek en schoot zijn ploeg op 1-2. Zo werd Ramos de enige Real-speler uit de geschiedenis die in twee Supercup-finales scoorde. Het zag er even naar uit dat Real Madrid na 90 minuten mocht juichen, maar dat was buiten Diego Costa gerekend. Hij tikte van dichtbij de gelijkmaker binnen op aangeven van Correa.

In de eerste helft van de verlengingen kwam Atletico opnieuw op voorsprong met een prachtige volley van Saul Niguez (98.). Het genadeschot kwam er in de 104e minuut uit de voeten van Koke. Atletico won de Supercup eerder al in 2010 en 2012. Ook toen kwalifceerden de Colchoneros zich als Europa League-winnaar.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer