Voetbal

Algemeen

Standard krijgt een pak voor de broek in Amsterdam

14.08.2018 | Niels Dirkx

Belga

Standard heeft zich dinsdagavond niet kunnen kwalificeren voor de play-offs van de Champions League. De vice-kampioen ging in Amsterdam met 3-0 onderuit op het veld van Ajax, nadat de heenwedstrijd op 2-2 was geëindigd.

Ajax zette al van in het begin van de wedstrijd druk, wat zich vertaalde in kansen voor Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt. In de 31e minuut was het raak voor Huntelaar, die met buitenkant voet een voorzet van Nicolas Tagliafico tegen de netten duwde. Nog geen vier minuten later kopte de Ligt (35.) een hoekschop binnen en zag Standard zijn deelname aan de Champions League in het water vallen. De Luikenaars kwamen nog goed weg toen David Neres zijn plaatsballetje op de buitenkant van het doelhout uiteen zag spatten.

De tweede helft was nog niet goed bezig of Neres maakte er 3-0 van. De 21-jarige Braziliaan stond op de juiste plek om een knappe actie van Dusan Tadic af te maken. De Rouches toonden zich voor het eerst gevaarlijk toen een schot van Paul-José Mpoku via de buitenkant van de doelpaal naast ging.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer