Voetbal

Algemeen

Denemarken en Australië spelen gelijk, VAR opnieuw beslissend

21.06.2018 | Jonas Verheyen

Belga

Denemarken en Australië hebben 1-1 gelijkgespeeld op de tweede speeldag in groep C op het WK voetbal in Rusland. De Denen hebben zo 4 op 6, de Socceroos moeten tevreden zijn met 1 punt. De VAR toonde zich opnieuw beslissend.

Het team van Bert van Marwijk keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Christian Eriksen haalde op aangeven van Nicolai Jorgensen verschroeiend uit, Mathew Ryan (ex-Club Brugge en -Genk) zag het leer tegen de netten vliegen. Even later kreeg Jorgensen een uitgelezen kans voor de 2-0. De aanvaller knikte echter onbegrijpelijk naast.

Na het consulteren van de videobeelden zag de Spaanse ref Antonio Mateu Lahoz dat Yussuf Poulsen na een hoekschop de bal met de hand had beroerd in de zestienmeter, waardoor Australië een strafschop kreeg. Mile Jedinak, oog in oog met Kasper Schmeichel, faalde niet: 1-1 na 38 minuten spelen. Poulsen kreeg zijn tweede gele kaart en zal dus geschorst zijn op de derde speeldag tegen Frankrijk.

Ook na de pauze ging de wedstrijd goed op en neer. Sisto plaatste het leer echter tweemaal net naast de kooi van Ryan. Aan de overzijde ging een pegel van Mooy over het doel.

Om 17u staat de andere wedstrijd in groep C op het programma. Dan kijken Frankrijk en Peru elkaar in de ogen. Op de eerste speeldag verloor Australië met 2-1 van Frankrijk. Denemarken klopte Peru met 1-0. In de stand leidt Denemarken met 4 punten. Daarna volgen Frankrijk (3), Australië (1) en Peru (0). Op de slotspeeldag neemt Australië het op tegen Peru, Denemarken staat dan tegenover Frankrijk.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer