Voetbal

Algemeen

Kuranyi: 'Panamezen zijn dolgelukkig met plaatsje in Panini-album'

18.06.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Voormalig topspits Kevin Kuranyi verwacht op het WK heel weinig van debutant Panama, vandaag/maandag in Sotchi de eerste tegenstander van de Rode Duivels. Volgens de 36-jarige Duitser, die via zijn moeder Panamese roots heeft, zijn de spelers van het Centraal-Amerikaanse land al blij dat ze ook eens in het album van Panini staan.

"Dat Panama zich kon plaatsen is al een enorm succes. Daags na de kwalificatie riep de president een feestdag uit", lacht de voormalige aanvaller van onder meer Stuttgart, Schalke, Dinamo Moskou en Hoffenheim. "Vooral de oudere spelers zijn dankbaar dat ze dit op het einde van hun carrière nog mogen meemaken. Ze zijn dolgelukkig dat ze ook eens een plaatsje krijgen in het album van Panini."

Kuranyi, op het WK aan de slag voor tv-zender ARD, verwacht dat Panama quasi zeker sneuvelt in de groepsfase. "Het zou niets minder dan een wonder zijn als ze doorstoten. De groep is met België, Engeland en Tunesië gewoon te sterk. Zelfs een doelpunt maken zou al een sensatie zijn. Uiteraard hoop ik dat Panama met een zege tegen Tunesië voor een klein mirakel zorgt, maar we moeten realistisch zijn."

De meeste Panamese internationals zijn in Europa nobele onbekenden maar volgens Kuranyi springt er toch een speler bovenuit, centrale verdediger Roman Torres. "Hij heeft meer dan 100 interlands achter zijn naam en voetbalt in de VS voor Seattle Sounders. Hij is de aanvoerder en beschikt over veel power. Hij trekt het team mee."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer