Voetbal

Algemeen

Na twee uur heeft Spanje al een nieuwe bondscoach

13.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

Fernando Hierro is aangesteld als bondscoach van Spanje, zo bevestigt Spaanse voetbalbond. Hij volgt de eerder op de dag ontslagen Julen Lopetegui op.

Twee uur nadat de Spaanse voetbalbond het ontslag van Julen Lopetegui aankondigde, is de bond al met een nieuwe naam op de proppen gekomen. Fernando Hierro zal op het WK als bondscoach fungeren. De 50-jarige ex-speler van Real Madrid en ex-international was al in dienst bij de Spaanse voetbalbond als sportief directeur.

Als hoofdcoach heeft Hierro amper ervaring. Hij stond één seizoen (2016-2017) aan het hoofd van de Spaanse tweedeklasser Oviedo

Dit is een schitterende uitdaging en ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen", stak de 50-jarige Hierro van wal. "We moeten positief blijven en deze pagina omdraaien. Mijn ploeg is enthousiast, net als ik. Het komt er nu op aan ons verstand te gebruiken. Er dient zich een grote kans aan en daar moet onze aandacht naar uitgaan. Een WK vindt slechts om de vier jaar plaats, dus we gaan zeker knokken en werken."

"Mijn blik ligt nu op de match tegen Portugal", vervolgde Hierro. "En dan op de volgende en degene daarna. Ik val in herhaling maar dit toernooi vormt een schitterende uitdaging voor ons allemaal. We hebben geen tijd om te klagen en te jammeren over wat gebeurd is, maar moeten ons maximaal inzetten. Als ik niet geloofde in onze ambities, was ik hier niet."

Hierro had tot slot ook enkele woorden veil voor zijn voorganger. "Ik heb een maximale bewondering voor Lopetegui. Ik wens hem het allerbeste."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer