Voetbal

Algemeen

Bondscoach Engeland: 'mijn selectie is geen gok'

17.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Met Gary Cahill telt de Engelse selectie maar één speler die meer dan 40 caps heeft verzameld voor zijn land. De gemiddelde leeftijd van de 23 spelers ligt net onder de 26 jaar.

Gareth Southgate, de Engelse bondscoach, reageerde op zijn keuzes daags na de bekendmaking van zijn 23-koppige selectie voor het WK in Rusland dat binnen minder dan een maand wordt afgetrapt. "We geloven in deze groep. Ik beschouw dit niet als een gok", verdedigde de bondscoach zijn selectie.

De 'Three Lions' beschikken niet over de meeste ervaring, maar ze zien zichzelf wel als kanshebber, ook al is het maar een kleine kans. "Wanneer je te maken hebt met Engeland kan je nooit een toernooi afschrijven", verklaarde Southgate op een persconferentie. "Dat zou onaanvaardbaar zijn. Maar we weten dat teams die toernooien winnen meer ervaring hebben. Kijk maar naar Duitsland en Spanje de voorbije jaren."

Over Joe Hart

Over de niet-selectie van Joe Hart zei hij het volgende: "Het is nooit leuk om iemand slecht nieuws mee te delen. De voorbije jaren speelde Joe een belangrijke rol, maar uiteindelijk moest ik kijken naar de prestaties van de afgelopen 18 maanden bij zijn clubs."

Op het WK nemen de Engelsen het op tegen de Rode Duivels. Op 28 juni staan beide teams tegenover elkaar in Kaliningrad.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer