Voetbal

Algemeen

Atlético heeft weinig moeite met Marseille en wint de Europa League

16.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Behalve een gemiste kans in de vierde minuut van de wedstrijd maakte Marseille geen aanspraak om de Europa League-beker mee naar huis te nemen. De blessure van Payet en de invalbeurt van Fernando Torres kleurden mee de wedstrijd.

Het was Marseille dat het best aan de wedstrijd begon, en na vier minuten had l'OM al moeten voorstaan. Payet speelde recht door het centrum Germain aan, maar die laatste vergat af te werken. Hij stond alleen voor doel maar kreeg de bal niet tussen de palen. Ook daarna bleef Marseille de betere ploeg en voetbalde met vertrouwen.

Killer Griezmann

Te veel vertrouwen, zo bleek niet veel later. Marseille-doelman Mandanda probeerde uit te voetballen en Anguissa miste zijn controle volledig. Gabi zette vedette Antoine Griezmann moederziel allen voor de goal en die had de hoek maar voor het uitkiezen. Griezmann bracht Atlético Madrid, toch wel tegen de gang van het spel in, op voorsprong.

De wedstrijd viel daarna volledig stil. Het belangrijkste wapenfeit van de eerste helft was nog het uitvallen van Payet. Met tranen in zijn ogen ging de nummer 10 van de kustploeg naar de kant, Maxime López was zijn vervanger.

Wat Marseille drie minuten na de aftrap in de eerste helft niet lukte, deed Atleti drie minuten na het begin van de tweede helft wel: scoren. Koke met een doorsteekballetje en opnieuw Griezmann die de netten deed trillen. Afwerken is echt wel een koud kunstje voor de Fransman van de Madrileense club. Twee keer alleen voor de keeper en twee keer raak. Ditmaal met een opwippertje.

Je zou een furieuze start van l'OM verwachten aan het begin van de tweede helft en na de 2-0, maar niets was minder waar. Ze kregen geen poot meer aan de grond. Dit is natuurlijk ook de verdienste van de Madrilenen, die niet liever doen dan een voorsprong verdedigen, om dan messcherp toe te slaan op de tegenaanval.

De vloek van Feyenoord

Pas in de 66e minuut kwam Marseille opnieuw dreigen, maar de afwerking was povertjes. De tweede periode demonstreerde Atlético op academisch niveau hoe je een wedstrijd uitvoetbalt met een voorsprong in handen. Atlético is de verdiende winnaar van deze Europa League, al was het nog even schrikken toen de ingevallen Mitroglou met nog tien minuten te spelen tegen de paal kopte.

Gabi zette in de slotfase de 3-0 eindstand op het scorebord en toen was het tijd om Fernando Torres in te brengen. Hij is een clubicoon van 'los Colchoneros', maar hij zal de club deze zomer verlaten. Applaus voor de man die eraf gaat, Griezmann, en nog meer applaus voor 'El Niño'.

Door de nederlaag van Marseille blijft er toch een vloek rusten op de ploeg die de finale in eigen land speelt. Sinds 2000 is enkel Feyenoord erin geslaagd om op eigen bodem een groot tornooi te winnen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer