Voetbal

Algemeen

6 spelers, 184 goals: Argentijnse aanval maakt indruk

16.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Dinsdag maakte de Argentijnse bondscoach zijn WK-selectie bekend, en vooral de aanvalslinie kan indrukwekkende cijfers voorleggen. Wat wil je, met zulke namen.

Jorge Sampaoli, de Chileense bondscoach van Argentinië, heeft op het WK in Rusland een luxeprobleem. De zes spelers die hij meeneemt voor het aanvallende compartiment scoorden dit seizoen maar liefst 184 doelpunten in totaal.

Eén naam kan hij natuurlijk al meteen op het wedstrijdblad zetten: Lionel Messi. 'De Vlo' won met Barcelona de Copa del Rey en de Primera División en wist wel 49 keer de weg naar het doel te vinden. Hij kan zijn eindtotaal op 50 brengen als hij dit weekend de netten doet trillen tegen Real Sociedad op de laatste speeldag van de Spaanse competitie.

Voorts kan Sampaoli nog rekenen op de diensten van gepatenteerde doelschutters zoals Gonzalo Higuaín van Juventus, Mauro Icardi van Inter en Sergio Agüero van Manchester City. Zij waren goed voor respectievelijk 27, 29 en 31 doelpunten. De andere twee, Angel di María en Paulo Dybala, zijn niet echt diepe spitsen, maar ook zij vonden dit seizoen gemakkelijk de weg naar het doel. Di María maakte er 22 voor PSG en Dybala 26 voor Juventus.

Argentinië zit ingedeeld in groep D met Kroatië, IJsland en Nigeria.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer