Voetbal

Algemeen

Betaal binnenkort met een Rode Duivel

16.05.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Wie binnenkort naar de bakker of op café gaat kan daar betalen met een euromunt van de Rode Duivels. De munt heeft een waarde van 2,5 euro en is een officiële betaalmunt.

In totaal komen er maximaal 500.000 Rode Duivels-muntstukken op de markt. Op de voorzijde staat het logo van de KBVB en een halve voetbal. Het logo van de Rode Duivels en 'Rode Duivels' in vier talen maken het muntstuk compleet. Op de achterzijde staan alle landen van de Europese unie.

Collector's item

De nieuwe munt wordt in Utrecht geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). "Het is een officiële betaalmunt, dus in theorie kan je er overal in België mee betalen. In de praktijk zal dat waarschijnlijk niet zo snel gebeuren", vertelt Vincent van Hecke, CEO van de KNM. "Hij is vooral ontwikkeld als verzamelstuk voor de fans van de Rode Duivels en muntverzamelaars."

De muntstukken kunnen op www.herdenkingsmunten.be besteld worden voor 10 euro. De bestellingen vallen begin juni in de brievenbus. De munt komt in een kaartverpakking, met daarop een foto van het elftal in hun nieuwe uitrusting: de voorzijde met de rode shirts - met onder anderen Romelu Lukaku, Thomas Vermaelen en Eden Hazard - en de achterzijde met de gele shirts - met onder anderen Axel Witsel, Youri Tielemans en Vincent Kompany.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer