Voetbal

Algemeen

De Bruyne moet het afleggen tegen Salah

23.04.2018 | Erik Duchateau

Belga

De Egyptenaar Mohamed Salah van Liverpool is zondag verkozen tot speler van het jaar in de Engelse Premier League. Kevin De Bruyne van Manchester City eindigde tweede bij de 45ste Professional Footballers' Association (PFA) Awards.

Mo Salah, topschutter in de Premier League met 31 doelpunten, was betrokken bij 54 goals (41 doelpunten en 13 assists) van het Liverpool van trainer Jürgen Klopp dit seizoen. Het team kwalificeerde zich voor de halve finales van de Champions League, waar het met AS Roma strijdt voor een ticket voor de finale.

Kevin De Bruyne kroonde zich kampioen met Manchester City dit seizoen. De Rode Duivel was de draaischijf van de kampioenenploeg. De Bruyne toonde regelmaat en was beslissend voor zijn team: hij speelde in alle competities samen 49 wedstrijden, scoorde 12 doelpunten en leverde 22 assists.

Harry Kane, de Engelse spits van Tottenham, werd derde in het referendum. De andere genomineerden waren Duitser Leroy Sané, Spanjaard David Silva (Manchester City) en Spanjaard David De Gea (Manchester United). De 22-jarige Sané kreeg de prijs voor beste jonge speler van het jaar.

In het Premier League-team van dit jaar staat naast De Bruyne nog een andere Rode Duivel: Jan Vertonghen van Tottenham. Het team bestaat verder uit David De Gea (Manchester United), Kyle Walker (Manchester City), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), David Silva (Manchester City), Christian Eriksen (Tottenham), Mohammed Salah (Liverpool), Harry Kane (Tottenham) en Sergio Agüero (Manchester City).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer