Voetbal

Algemeen

Ibrahimovic verlaat Manchester United

22.03.2018 | Erik Duchateau

Belga

Manchester United heeft donderdagavond bekendgemaakt het contract van Zlatan Ibrahimovic, dat nog tot eind juni liep, met onmiddellijke ingang te beëindigen. De Zweed lijkt op weg naar MLS-club LA Galaxy.

"Iedereen op de club wil Zlatan bedanken voor zijn bijdrage aan het team sinds zijn komst (in de zomer van 2016) en wenst hem veel succes in de toekomst", lieten de Mancunians optekenen.

De hele dag gonsde het al van de geruchten dat de Zweed United zou verlaten. Het Amerikaanse Sports Illustrated kwam als eerste met het verhaal naar buiten dat Zlatan naar LA Galaxy zou trekken. Ibrahimovic zou volgende week toekomen in Los Angeles en al op 31 maart zijn debuut kunnen maken, wanneer Galaxy het opneemt tegen de buren van Los Angeles FC, het team van Rode Duivel Laurent Ciman.

Ibrahimovic kwam dit seizoen slechts zeven keer in actie bij Manchester United door een knieblessure. De Zweed speelde de voorbije twee decennia achtereenvolgens bij Malmö, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain, alvorens in de zomer van 2016 op Old Trafford aan te spoelen.

LA Galaxy trok in het verleden al sterren als David Beckham, Steven Gerrard en Robbie Keane naar Amerika. Het team is vijfvoudig kampioen van de Verenigde Staten en Canada, voor het laatst in 2014.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer