Voetbal

Algemeen

Cercle stunt in slotfase

13.01.2018 | Tom Van Aken

Belga

In de Proximus League leek Beerschot-Wilrijk op de zege af te stevenen. Tien minuten voor tijd stond het 2-0 voor tegen Cercle Brugge. Maar toch werd het nog 2-3.

Richard Kule Mbombo (12.) opende de score voor Beerschot Wilrijk. Met een own goal hielp Isaac Koné (21.) de thuisploeg een handje. Cercle Brugge kwam niet in het stuk voor tot invaller Gianni Bruno (83.) uit een hoekschop de aansluitingstreffer puurde. Twee minuten later knalde Irvin Cardona (85.) de gelijkmaker in de kruising, Benjamin Lambot (87.) maakte de remonte helemaal compleet in de herneming. In de slotminuut kwam Beerschot Wilrijk nog dicht bij een punt, maar de kopbal van Denis Prychynenko strandde op de dwarsligger.

Cercle Brugge voert voorlopig de stand van de tweede periode aan. Groen-zwart pakte 17 op 24 en heeft zo twee punten meer dan Lierse. De Pallieters kunnen de leiding zondag opnieuw overnemen, mits winst tegen Tubeke. Eersteperiodekampioen Beerschot Wilrijk bezet de derde plaats met 10 punten. In de totaalstand neemt Cercle (40 ptn) ook de leiding over van de "Mannenkens" (39).

Vrijdag al deelden Westerlo en Roeselare de punten (0-0). Zondag ontvangt Lierse Tubeke. OH Leuven en Union sluiten de 22e speeldag af aan Den Dreef.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer