Voetbal

Algemeen

Real verliest opnieuw

13.01.2018 | Tom Van Aken

Belga

Real Madrid is er op de negentiende speeldag in de Spaanse Primera Division niet in geslaagd om een opborrelende crisis in de kiem te smoren. Een bijwijlen onmachtige thuisploeg verloor met 0-1 van Villarreal. Stadsgenoot Atletico won wel.

Real had iets goed te maken voor zijn thuisfans, nadat het in de laatste competitiewedstrijd in eigen huis pijnlijk met 0-3 verloor van Barcelona. Toch voetbalde de Koninklijke zonder al te veel overtuiging, en sprong het onzorgvuldig om met kansen. In de slotfase strafte een uitgekookt Villareal de Madrileense inefficiëntie af. Fornals (87.) stifte een counter knap over Real-doelman Navas.

In de stand staat Real pas vierde, op maar liefst zestien punten van leider Barcelona. Nummer twee Atlético Madrid, nam het op in en tegen Eibar. Een doelpunt van Kevin Gameiro volstond voor de drie punten. Yannick Carrasco mocht een dik half uur voor tijd invallen. Atletico heeft in de stand tien punten meer dan Real.

Met onder meer een Spaanse titel, twee Champions League-zeges en twee wereldtitels voor clubs heeft coach Zinédine Zidane heel wat krediet opgebouwd, maar de Fransman komt meer en meer onder druk te staan in de Spaanse hoofdstad. Vooral de Champions League lijkt nu een hoofddoel te moeten worden voor Zidane en 'Los Merengues'. Real neemt het hierbij medio volgende maand in de achtste finales op tegen het Franse Paris Saint-Germain.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer