Voetbal

Algemeen

Arsenal uit FA Cup na bizarre strafschop (VIDEO)

07.01.2018 | Erik Duchateau

Belga

Nottingham Forest heeft zondag in de derde ronde van de FA Cup gezorgd voor de eerste stunt van de Engelse bekercompetitie. De tweedeklasser schakelde voor eigen publiek titelverdediger Arsenal uit na een 4-2 overwinning.

Na een vrije trap van Dowell kon Lichaj (20.) staalhard voorbij gelegenheidsdoelman Ospina, die tussen de palen stond in een experimenteel elftal van Arsenal, koppen. Mertesacker (23.) hing de bordjes snel in evenwicht. Op slag van rust scoorde Lichaj (44.) zijn tweede van de namiddag. De Amerikaan profiteerde van matig uitverdedigen, legde een afvallende bal met de borst panklaar en trapte de 2-1 in één tijd tegen de netten.

Vanaf de penaltystip scoorde Brereton (64.) de 3-1, Welbeck (79.) schonk de Londenaars na mistasten van Nottingham-goalie Smith nog een sprankeltje hoop, maar met een strafschop, na een lichte overtreding in de grote rechthoek, diende Dowell (85.) de Gunners de genadeklap toe. De scheidsrechter wilde de penalty aanvankelijk laten hernemen omdat de wegglijdende Dowell het leer twee keer zou geraakt hebben, maar na overleg met zijn assistent kende de ref de 4-2 toe.

Het bleek de doodsteek te zijn voor Arsenal, dat zo voor het eerst sinds de aanstelling van Arsène Wenger in 1996 niet verder raakt dan de derde ronde van de prestigieuze FA Cup.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer