Voetbal

Algemeen

Bale schiet Real Madrid naar finale van WK voor clubs

13.12.2017 | Tess Elst

Belga

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Koninklijke had het lastig in de halve eindstrijd tegen Al Jazira. Het won uiteindelijk met 2-1 dankzij een late treffer van invaller Gareth Bale.

Real was favoriet in de halve finales en monopoliseerde de bal, maar de Spaanse club kon de verdediging van Al Jazira maar moeilijk ontwrichten. De Arabische doelman Khaseif keepte sterk. Toch kon de Spaanse kampioen rond het halfuur de netten twee keer doen trillen, maar de treffers werden telkens afgekeurd.

Even voor de pauze klom Al Jazira verrassend op voorsprong. Romarinho joeg een counter op aangeven van Mbark Boussoufa (ex-Gent en Anderlecht) in doel. Na de koffie speelde Boussoufa opnieuw een hoofdrol. Hij dompelde Real in rouw met een tweede tegentreffer, maar na wat aarzelen keurde de scheidsrechter het doelpunt toch nog af voor buitenspel.

Tien minuten later hing Real de bordjes in evenwicht. De onvermijdelijke Cristiano Ronaldo verschalkte met een knal doelman Saif Al Sannani, die Khasif net had vervangen. De Spanjaarden voerden de druk op, en werden in de slotfase beloond. Bale, een handvol minuten voordien ingevallen, tekende voor de 2-1.

Real kon de partij makkelijk uitspelen, en blijft zo op koers om zichzelf op te volgen op de erelijst. Nu wacht zaterdag Grêmio in de finale. De Braziliaanse club veroverde een finaleticket door Pachuca uit Mexico te kloppen met 1-0.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer