Voetbal

Algemeen

Bayern haalt 72-jarige Jupp Heynckes uit pensioen

06.10.2017 | Ward Bollen

Belga

De 72-jarige Jupp Heynckes is door Bayern München voor de vierde keer aangesteld als coach. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Dat meldt de 'Rekordmeister' vrijdag op de clubwebsite.

Het is de vierde passage van Heynckes bij de Duitse topclub. Eerder was hij er actief van 1987 tot 1991, kort in 2009, en van 2011 tot 2013. De ex-international kroonde zich met Bayern driemaal (1989, 1990 en 2013) tot Duits kampioen. In 2013 loodste hij de club ook naar winst in de Champions League en de DFB-Pokal. Nadien coachte Heynckes niet meer.

Vanaf maandag gaat Heynckes officieel aan de slag. Peter Hermann en Hermann Gerland worden zijn assistenten. Hermann was tot voor kort assistent bij de tweedeklasser Fortuna Düsseldorf. Gerland was verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij Bayern. "Er bestaat een grote vertrouwensband tussen Heynckes en Bayern", verklaart voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Dat bleek opnieuw uit de gesprekken die we gehad hebben. We zijn Jupp heel dankbaar dat hij ermee heeft ingestemd om hoofdcoach te worden. Op dit moment is hij de ideale trainer voor Bayern."

"Voor geen enkele andere club zou ik weer teruggekeerd zijn in de voetbalwereld, maar Bayern is voor mij een zaak van het hart", aldus Heynckes zelf. "Ik heb veel zin in deze uitdaging." Bayern zette eind september Carlo Ancelotti aan de deur. De 58-jarige Italiaan veroverde vorig jaar in zijn eerste seizoen in Beieren de landstitel, maar dit seizoen liep het heel wat minder. Bayern moet voorlopig genoegen nemen met de tweede plaats in de Bundesliga, op vijf punten van leider Borussia Dortmund, en de kansloze 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain was de druppel. Met Anderlecht had het team uit München eerder minder problemen in het kampioenenbal (3-0 winst).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer