Voetbal

Algemeen

Rode Duivels doen schitterende zaak met oog op WK-loting

14.09.2017 | Erik Duchateau

Belga

De Rode Duivels doen donderdag een uitstekende zaak op de nieuwe wereldranglijst van de FIFA. Ze winnen vier plaatsen en klimmen naar nummer 5. Wereldkampioen Duitsland lost Brazilië opnieuw af helemaal bovenaan de ranking.

Sinds de publicatie van de vorige ranglijst, op 10 augustus, kwam de nationale ploeg twee keer in actie in de voorronde van het WK. Zowel tegen Gibraltar (9-0) als Griekenland (1-2) wonnen de Rode Duivels en ze verzekerden zich daarmee van een ticket voor de eindronde in Rusland.

België wipt op de FIFA-ranking over Zwitserland, Polen, Chili en Colombia. Met 1265 punten moeten de Duivels alleen Duitsland (1606 ptn), Brazilië (1.590 ptn), Portugal (1386 ptn) en Argentinië (1325 ptn) voor zich dulden. Dankzij de vijfde plaats is België voorlopig reekshoofd bij de loting voor de groepsfase op het WK 2018.

Naast gastland Rusland is die status weggelegd voor de top-7 van de FIFA-ranking van november. De loting vindt plaats op 1 december in Moskou.

In de voorronde van het WK speelt de ploeg van bondscoach Roberto Martinez nog twee wedstrijden, die voor de coëfficiënt best worden gewonnen. Op 7 oktober wacht een verplaatsing naar Bosnië-Herzegovina (36ste op de ranking), drie dagen later spelen de Duivels in hun slotmatch van groep H thuis tegen Cyprus (70ste op de ranking).

Het volgende FIFA-klassement wordt op 16 oktober bekendgemaakt.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer