Voetbal

Algemeen

Weiler: 'Die fout van Kums mag niet gebeuren'

13.09.2017 | Erik Duchateau

Belga

Anderlecht-trainer René Weiler was niet mals voor Sven Kums, die na tien minuten al een rode kaart pakte tegen Bayern München.

Anderlecht verloor met 3-0 van Bayern op de openingsspeeldag van de Champions League. "Jammer, want we waren heel goed begonnen", vertelde René Weiler voor de camera's van VTM. "Die fout van Kums mag niet gebeuren. Met zo'n ervaring moet je anders verdedigen. Hij moet de fout misschien niet maken, want het was nog maar de tiende minuut. Maar het is nu gebeurd."

Dat Kums van nature geen centrale verdediger is, vindt Weiler geen vergoeilijkend argument. "Dat Kums geen verdediger is? Dat weet ik. En dat is goed voor de media. Zo kunnen jullie kritiek blijven geven op dingen die jullie niet begrijpen. Als centrale middenvelder moet je als verdediger kunnen spelen. Deze fout mag niet gebeuren, zeker niet met zijn ervaring."

Weiler loofde wel de tien spelers die nog overbleven voor hun inzet, al baalde hij wel om de twee grote gemiste kansen van Stanciu en Chipciu. Dat deed ook Matz Sels. "Jammer dat de bal er niet in ging. Ik zeg niet dat we zouden winnen of gelijkspelen, maar dan zou het toch moeilijk voor hen geworden zijn", aldus de doelman voor de microfoon van RSCA TV.

"We hebben verdienstelijk gespeeld en twee grote kansen gecreëerd, maar uiteindelijk wint Bayern toch", was de nuchtere analyse van Leander Dendoncker. "We kunnen hieruit leren dat het heel snel kan gaan, dat je heel geconcentreerd moet zijn. Het is een leerproces."

Olivier Deschacht vindt dat de supporters ondanks alles trots mogen zijn op het geleverde spel van Anderlecht. "We hebben alles gegeven en zijn er ook met z'n tienen in blijven geloven." 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer