Voetbal

Algemeen

Goudhaantje blijft de gemoederen beroeren in Dortmund

13.08.2017 | Niels Dirkx

Belga

Ousmane Dembélé is vooralsnog niet welkom op training bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub laat zondag op zijn website weten dat de Franse aanvaller voor onbepaalde tijd geschorst blijft.

Dortmund nam de beslising na overleg tussen algemeen directeur Hans-Joachim Watzke, technisch directeur Michael Zorc en trainer Peter Bosz. Die staken de koppen zaterdag bij elkaar na de bekeroverwinning tegen het bescheiden FC Rielasingen-Arlen. Voor die match ontbrak Dembélé al nadat hij donderdag niet was komen opdagen voor de training. Sindsdien was hij door zijn club geschorst.

Dembélé wordt nadrukkelijk genoemd bij FC Barcelona als vervangen voor Neymar Maar Dortmund wil zijn goudhaantje, vorig seizoen goed voor 10 goals en 21 assists in 49 matchen, niet laten gaan. Daarom zouden de Duitsers liefst 150 miljoen euro vragen voor de zevenvoudige international, die nog tot 2021 onder contract ligt.

Dortmund laat zondag op de clubwebsite weten dat de 20-jarige Dembélé voorlopig niet meer mag meetrainen. "Onze focus ligt nu op de voorbereiding van de openingsmatch van het seizoen, volgend weekend in Wolfsburg", zegt Michael Zorc. "Ousmane Dembélé zal individueel trainen, weg van de groep."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer