Voetbal

Algemeen

Beslissing van Ben Weyts de definitieve doodsteek voor het Eurostadion?

29.03.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het gaat van kwaad naar erger met het Eurostadion. Een beslissing van Ben Weyts om 2 gronden niet te verkopen kan wel eens de definitieve doodsteek zijn.

Minister Ben Weyts moet zijn goedkeuring geven in verband met de verkoop van twee Vlaamse gronden. Bouwheer Ghelamco heeft deze gronden nodig om het Eurostadion te kunnen realiseren. Weyts heeft zijn beslissing genomen en het is allesbehalve goed nieuws voor het Eurostadion. "Ik ben niet bereid om die gronden te verkopen", aldus de minister. Volgens Weyts is er geen draagvlak meer en gaat het eerder om een kantorencomplex dan een stadionproject.

Eerder maakte Anderlecht al bekend om uit het project te stappen. "Met de huidige kennis en stand van zaken van het Eurostadium Brussels-dossier en na de indiening van het MER-dossier en de milieu- en bouwvergunningsaanvraag, heeft de raad van bestuur van RSC Anderlecht het dossier geĆ«valueerd", aldus een persmededeling van 17 februari.  "Zij heeft haar ernstige bezwaren en beslissing dat het niet in het belang van de club is om deel te nemen aan het voorliggend project, overgemaakt aan Ghelamco Invest NV."

Brussel wil de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap 2020 organiseren, maar dat lijkt nu wel heel moeilijk te worden...

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer