Voetbal

Algemeen

'OHL op DREEF' brengt overnamebod uit

20.03.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Een groep Vlaamse ondernemers en investeerders heeft onderling een principieel akkoord bereikt om een overnamebod te doen op voetbalclub Oud-Heverlee-Leuven, dat aantreedt in 1B. Dat meldt OHL op DREEF, een groep die begin februari werd opgericht toen bekend raakte dat OHL via een investeringsgroep een voorakkoord over een overname had gesloten met de Chinese zakenman Jiang Lizhang.

"De commitments die ons werden toegezegd, garanderen de ernst van dit bod dat in de loop van de week wordt gefinaliseerd. De invalshoeken van het bod blijven volledig trouw aan de originele uitgangspunten die de fusieclub zoveel jaren geleden heeft vastgelegd. Via een doelgericht community-beleid en het verder uitbouwen van een kwalitatieve jeugdopleiding willen wij de continuïteit van de club verzekeren. De sportieve ambitie is een vaste stek in de top-12 van het Belgische voetbal te verwerven", aldus Piet De Coster namens OHL op DREEF.

In het persbericht worden geen namen van investeerders genoemd noch bedragen. Uit goede bron is echter vernomen dat Bart De Smet, de ceo van verzekeraar Ageas, de spilfiguur is achter dit bod.

In een reactie laat Chris Vandebroeck, interimvoorzitter van OHL, weten dat hij tot dusver enkel een intentieverklaring gezien heeft van een aantal investeerders en daarom nog niet kan beoordelen of het om een ernstig bod gaat. "In onze overeenkomst met het Chinese bedrijf is echter gestipuleerd dat we in de periode tot 30 juni enkel met hen zullen onderhandelen. We zijn daar natuurlijk contractueel aan gebonden. Als zij morgen hun handtekening zetten is de overname een feit en ik vermoed dat dat wel eens vrij snel zal kunnen gebeuren", aldus Vandebroeck. De investering waarvan sprake in de intentieverklaring van de Vlaamse investeerders komt naar verluidt overigens niet in de buurt van wat de Chinezen willen investeren.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer