Voetbal

Algemeen

Weiler: 'Ik doe geen toegeving'

17.02.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Na de overwinning met 2-0 van zijn ploeg donderdagavond tegen Zenit Sint-Petersburg in de heenwedstrijden van de zestiende finales van de Europa League, was Anderlecht-coach René Weiler een tevreden man.

Weiler veranderde zijn opstelling tegenover het voorbije weekend, door zeven nieuwe spelers in zijn basiselftal te zetten. "Ik doe geen toegeving", verdedigde hij zijn keuze. "Alle spelers die startten aan de wedstrijd verdienden er te staan."

De trainer toonde zich uiteraard tevreden met de prestatie die zijn ploeg neerzette. "We hebben 90 minuten heel goed gespeeld. We creëerden veel kansen, zonder te veel weg te geven. Ik ben erg blij met het resultaat en met onze prestatie in het algemeen. Het belangrijkste is dat het team de laatste maanden vooruit is gegaan."

Volgens speler Massimo Bruno bewees Weilers opstelling dat de trainer geen B-ploeg heeft, maar wel verschillende mogelijkheden. "De groep heeft getoond dat ze klaar was om dit soort wedstrijd te spelen, en dat iedereen zijn plaats verdiende in het basiselftal. We waren hongerig en waren agressief op het juiste moment."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer