Voetbal

Algemeen

Roeselare aanvaardt schorsing voor natrappende Kehli

19.10.2016 | Erik Duchateau

Belga

KSV Roeselare gaat niet in beroep tegen de twee speeldagen schorsing die de Geschillencommissie van de KBVB dinsdag oplegde aan Samy Kehli. Dat meldde de club uit de Proximus League woensdag.

De Frans-Algerijnse aanvaller van de West-Vlamingen pakte een rode kaart op de elfde speeldag in eerste klasse B. Tien minuten voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Tubeke (1-0) stuurde scheidsrechter Mesotten hem van het veld wegens natrappen op Tubeke-speler Dudouit, die op de grond lag.

Het Bondsparket wilde streng optreden en vorderde maandag drie speeldagen schorsing en 300 euro boete. De Geschillencommissie verhoogde de boete met 100 euro, maar schrapt wel een speeldag schorsing.

"Uit de tv-beelden blijkt dat Kehli tot tweemaal toe trapt in de richting van zijn tegenspeler, maar er kan niet worden uitgemaakt of hij Dudouit effectief raakt. Er is geen sprake van een hoge intensiteit. Hoewel deze reactie van Kehli veroorzaakt werd door een foutieve beweging van de tegenstander, is dergelijk onsportief gedrag onaanvaardbaar", stelde de Geschillencommissie, die de minimumsanctie van twee speeldagen schorsing voldoende vond.

Roeselare bevestigde woensdag dat het niet in beroep gaat tegen de schorsing, waardoor Kehli de duels tegen Union (24 oktober) en Cercle Brugge (28 oktober) aan zich voorbij moet laten gaan.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer