Voetbal

Algemeen

Bondsparket vraagt drie speeldagen voor Kehli, twee voor Soumah

17.10.2016 | Gert-Jan Weyters

Belga

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft drie speeldagen schorsing en 300 euro boete gevorderd voor Samy Kehli (KSV Roeselare). Alhassane Soumah (Cercle Brugge) riskeert twee wedstrijden schorsing en een boete van 200 euro. Beide spelers werden op de elfde speeldag in eerste klasse B rechtstreeks uitgesloten.

Kehli kreeg tien minuten voor het einde van de thuiswedstrijd tegen Tubeke (1-0) de rode kaart van scheidsrechter Mesotten. De Frans-Algerijnse aanvaller van de West-Vlamingen trapte na op de rug van Tubeke-speler Dudouit, die op de grond lag. Het Bondsparket wil streng optreden en vraagt Kehli te schorsen voor de duels tegen Union (24 oktober), Cercle Brugge (28 oktober) en Antwerp (6 november).

In de slotfase van de wedstrijd Cercle Brugge-Lommel United (3-1) werd invaller Soumah uitgesloten voor een tackle langs achteren op Gaethofs. De Guinese huurling van de Italiaanse topclub Juventus dreigt na de vordering van het Bondsparket geschorst te zijn voor de verplaatsing naar OH Leuven (22 oktober) en de thuismatch tegen Roeselare (28 oktober).

Indien Roeselare en Cercle Brugge het strafvoorstel voor hun spelers niet aanvaarden, bepaalt de Geschillencommissie van de KBVB morgen/dinsdag de strafmaat.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer