Voetbal

Algemeen

Gent overwintert meteen bij eerste CL-deelname

09.12.2015 | Niels Dirkx

Belga

AA Gent heeft zich gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Champions League. De Buffalo's klopten Zenit Sint-Petersburg met 2-1 en eindigen tweede in groep H.

De wedstrijd kwam vrij traag op gang. Zenit liet Gent aan de bal en zette achterin een stevige organisatie neer met drie centrale verdedigers. Gent probeerde de bal te laten rondgaan, maar kon het blok van de bezoekers niet ontwrichten. De Russen slaagden er nu en dan zelf ook in om de bal met een vlotte balcirculatie in de ploeg te houden al leken ze vooral te rekenen op een klasseflits.

Na achttien minuten viel het openingsdoelpunt dan ook uit de lucht. Simon haalde de achterlijn en gooide het leer voor doel. Daar zette Depoitre zijn hoofd goed tegen de bal, die in de verre bovenhoek verdween. De bezoekers zagen nadien even sterretjes en Neto kon binnen de drie minuten nog twee keer dreigen.

Halfweg de eerste helft leek het moment van Gent gepasseerd. Zenit herstelde opnieuw het evenwicht en deelde enkele prikjes uit. Toch keken de bezoekers op het half uur bijna tegen de 2-0 aan. Depoitre mocht na een misverstand bij Zenit op doelman Lodygin afstormen, maar die gooide zich goed in de baan van het schot. Vlak voor de rust kreeg ook Asare de bal van dichtbij niet voorbij de bezoekende doelman.

De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamer en deelden al snel een eerste prik uit. Dzyuba mikte zijn schot hard onder de lat, waar de bal uiteenspatte op de vuisten van Sels. Aan de overkant haalde Simon nog maar eens de achterlijn, maar vond zijn voorzet geen medemaat. Kums kon de bal oppikken en probeerde uit te halen. Neto blokte hem goed af.

Vlak na het uur kwamen de bezoekers dan toch langszij. De scheidsrechter liet Gents handspel in de rechthoek onbestraft, maar Dzyuba was alert en kon de 1-1 voorbij een kansloze Sels in doel trappen. Zenit rook bloed en zette even door, maar tot echte kansen kwam de Russische ploeg niet.

In de Ghelamco Arena kwam ondertussen het nieuws binnen dat Valencia met 0-2 in het krijt stond tegen Lyon. Dat leek ook de spelers vleugels te geven, want met nog twaalf minuten te spelen zette Simon zich nog eens door en Milicevic kon zijn voet tegen de afvallende bal zetten. Lodygin was geklopt en het stadion barstte uit zijn voegen.

Zenit drong meteen weer aan via Anyukov, maar kwam niet meer tot scoren. Gent kwalificeert zich zo tijdens zijn eerste campagne voor de achste finales van de Champions League.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twaalf minuten voor affluiten haalde Milicevic alle spanning weg door de bevrijdende 2-1 tegen de netten te jagen. Het feest kon ingezet worden in de Ghelamco Arena.
de MAN
van de match
Simon bracht de bezoekers meermaals in de problemen met zijn snelheid en haalde vaak de achterlijn. Hij lag aan de basis van de twee Gentse doelpunten en kreeg dan ook een verdiende applausvervanging.
onze MENING
over de match
Gent kwalificeert zich verdiend voor de 1/8e finales van de Champions League. Gent kon het voor de pauze al afmaken, maar werd toch even nerveus toen de 1-1 viel. De Buffalo's herstelden snel de rust en konden de overwinning nog naar zich toetrekken. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer