Voetbal

Algemeen

Anderlecht naar Final Four Youth League

18.03.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

De beloften van RSC Anderlecht hebben zich geplaatst voor de halve finales van de UEFA Youth League, de Champions League voetbal voor U19-ploegen. In de kwartfinales knikkerden ze voor de ogen van liefst 13.162 toeschouwers het Portugese Porto met een 5-0 forfaitscore uit het tornooi.

Nadat ze in de achtste finales al voor een stunt van formaat hadden gezorgd door het Spaanse FC Barcelona, de winnaar van vorig seizoen, met 1-0 uit te schakelen, bleken de Paars-witte jonkies woensdag een klasse te sterk voor Porto, dat met Tony Djim, de zoon van Luciano Djim (ex-Charleroi), een landgenoot in de rangen heeft.

Aaron Leya Iseka, broer van Marseille-aanvaller Michy Batshuayi, was opnieuw uitblinker en opende na vier minuten al de score in het Constant Vanden Stockstadion. Na nog twee omgezette strafschoppen vond Leya Iseka uiteindelijk drie keer de weg naar de netten. Ook Samy Bourard pikte zijn goaltje mee, een owngoal van Lumor zette op het uur de 5-0 eindstand op het scorebord. Andy Kawaya, die net als Leya Iseka al enkele keren van het grote werk in de A-ploeg mocht proeven, behoorde eveneens tot de uitblinkers. De achttienjarige winger deelde de assists uit en lokte bovendien beide strafschoppen uit.

In de halve finales neemt het Anderlecht van coach Mohamed Ouahbi het op tegen het Oekraïense Shakhtar Donetsk, dat het dinsdag in de strafschoppenreeks met 4-5 haalde van Benfica Lissabon. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 in Portugal. In de andere halve finale staan Chelsea en AS Roma tegenover mekaar. Deze Final Four wordt van 10 tot 13 april in het Zwitserse Nyon gespeeld.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer