Voetbal

Algemeen

Zambia en DR Congo delen de punten

18.01.2015 | Tom Van Aken

Belga

Zambia, winnaar van de Africa Cup in 2012, is met een gelijkspel tegen de Democratische Republiek Congo aan de Africa Cup in Equatoriaal Guinea begonnen.

In het Ebebiyínstadion werd het 1-1. Bij DR Congo stonden Chancel Mbemba (Anderlecht), Hervé Kage (KRC Genk) en Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht en Standard) in de basis.

Nicaise Kudimbana (Anderlecht), Parfait Mandanda, Neeskens Kebano (beiden Charleroi) en Junior Kabananga (Cercle Brugge) moesten starten op de bank.

De wedstrijd was nog maar amper bezig, of er werd al gescoord. Given Singuluma trapte vanuit het strafschopgebied de 1-0 voor Zambia na twee minuten tegen de netten. Kansen waren er voorts aan beide kanten, onder meer een goeie kopkans voor Mbokani, die gepareerd werd door de Zambiaanse doelman Mweene.

De tweede helft begon opnieuw met een goede mogelijkheid voor de ex-spits van Standard en Anderlecht. Zo kwam hij net te laat op een goede voorzet, die voorbij het doel waaide. Zambia groef zich in en liet Congo komen, dat de wedstrijd domineerde. Iets voorbij het uur mocht Gent-middenvelder Kagé gaan rusten. Zijn vervanger was Cercle-aanvaller Kabananga.

Congo kreeg in minuut 66 dan toch loon naar werken. Uitblinker Bolasie verschalkte met een gekruld schot aan de rand van het strafschopgebied Mweene. Mbokani kreeg nog enkele mogelijheden, maar scoren lukte niet meer.

In de andere wedstrijd in groep B stond het Tunesië van bondscoach Georges Leekens tegenover Kaapverdië. Tunesië kwam op voorsprong via Ali Moncer, maar Kaapverdië kwam langszij dankzij een strafschop zeven minuten later.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer