Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 25 jun

  Tan wint tweede groepsmatch

  Badmintonspeelster Lianne Tan (BWF 51) heeft dinsdag haar tweede groepsmatch met 2-0 (21-10 en 21-8) gewonnen tegen Alesia Zaitsava (BWF 186) uit Wit-Rusland op de Europese Spelen in Minsk. Ze blijft zo in de running voor de achtste finales.

 • 18 jul
  • 18 jul

  Benoot: 'Vierde plaats was hoogst haalbare'

  Tiesj Benoot sleepte in de Tour een vierde plaats uit de brand in de etappe naar Bagnères-de-Bigorre. De renner van Lotto Soudal was daar tevreden mee. "Het was het hoogst haalbare vandaag", verklaarde hij.

  • 18 jul

  Veljkovic blijft tien jaar geschorst

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist om het dossier van Dejan Veljkovic niet af te splitsen van de volledige matchfixingzaak. De vermeende spilfiguur in de fraudezaak blijft ook voor tien jaar geschorst. "Het is jammer dat onze cliënt niet wordt beloond voor zijn bijdrage aan het strafonderzoek, maar de feiten zijn wat ze zijn", reageerde zijn advocaat Bart Verbelen donderdag bij Belga. Wellicht berust Veljkovic in de uitspraak.

  • 18 jul

  Olivier Philippaerts start niet in Nations Cup

  Olivier Philippaerts is met H&M Extra uit de ploeg gevallen die donderdagavond de Belgische kleuren moet verdedigen in de Nations Cup Jumping van Aken. Hij heeft nu zijn zinnen gezet op de Grand Slam van Aken, die zondag op het programma staat. Chef d'équipe Peter Weinberg rekent in Aken tijdens de meest prestigieuze landenprijs ter wereld in volgorde van aantreden op Niels Bruynseels met Utamaro d'Ecaussinnes, Gudrun Patteet/Sea Coast Valdelamadre Clooney, Jérôme Guery/Quel Homme de Hus en Gregory Wathelet/Iron Man van de Padenborre.

  • 18 jul

  Ocansey naar Kortrijk

  Eric Ocansey verlaat Eupen en gaat aan de slag bij KV Kortrijk. De 21-jarige Ghanees voetbalde sinds 2015 voor Eupen, dat hem haalde in de Aspire Academy in Senegal.

  • 18 jul

  Belgische voetbalbond draait op voor onderzoekskosten

  De KBVB moet de totale som van onderzoeks- en gedingkosten in het fraudeonderzoek ten belope van 125.000 euro voor zijn rekening nemen. Dat heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag beslist, zo blijkt uit de volledige motivering. Het Bondsparket had in eerste aanleg gevraagd om de onderzoekskosten (75.000 euro) en gedingkosten (50.000 euro) aan te rekenen aan de beklaagden, maar dat verzoek werd door de Geschillencommissie Hoger Beroep afgewezen. Die bedragen werden namelijk niet gestaafd en dus werden ze herleid tot 1 euro provisioneel.

  • 18 jul

  Simon Yates wint 12de rit

  De Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) heeft de 12de etappe in de Tour gewonnen. Hij haalde het in een sprint met 3 voor Peio Bilbao (Spa/Astana) en Gregor Mühlberger (Oos/BORA-hansgrohe).

  • 18 jul

  Makelaar Walter Mortelmans blijft geschorst voor drie jaar, waarvan één effectief

  Spelersmakelaar Walter Mortelmans is na het finale vonnis dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) woensdag heeft geveld drie jaar geschorst, waarvan een jaar effectief en twee met uitstel. Het komende jaar kan de sterke man van het makelaarskantoor ISM niet meer optreden als tussenpersoon. Zijn advocaten laten donderdag weten dat Mortelmans zich beraadt over verdere stappen om de schorsing aan te vechten.

  • 18 jul

  Waarom KV Mechelen wel, maar Waasland-Beveren niet toerekenbaar is

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft woensdag geoordeeld dat de daden van de veroordeelde (ex-)bestuurders van KV Mechelen in de poging tot matchfixing toegerekend moeten worden aan de club. Bij Waasland-Beveren werden voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs veroordeeld, maar de club werd volledig vrijgesproken. In zijn motivering geeft het BAS daar twee redenen voor. Het verschil zit hem in de strafbare daden die Olivier Somers, Johan Timmermans, Thierry Steemans en Stefaan Vanroy hebben gepleegd. "In het geval van Waasland-Beveren is op definitieve wijze vastgesteld, dat twee bestuurders (Huyck en Swolfs, red.) zich schuldig gemaakt hebben aan verzuim van de meldingsplicht. In het geval van KV Mechelen staat vast dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan competitievervalsing of pogingen daartoe. Dat verschil verantwoordt ook dat de toerekening anders wordt beoordeeld", luidt de motivering.

  • 18 jul

  Arne De Ridder gaat eruit in de 32ste finales

  Arne De Ridder is donderdag niet door de eerste ronde geraakt op de hoofdtabel van het WK schermen in Boedapest. De negentienjarige Waaslander, nummer 126 van de wereld, verloor met 15-7 van de Hongaar Csanad Gemesi (FIE 53). De Ridder, die in 2017 vijfde werd op het WK U17 in het Bulgaarse Plovdiv, eindigt zijn WK zo op de vijtigste plaats. Maandag ging de tweede Belgische vertegenwoordiger, Jules-Emile De Visscher (FIE 98), er al uit in de voorrondes. In de eindafrekening is hij 99e op 161 schermers.

  • 18 jul

  Alessia Corrao vlaggendraagster

  Alessia Corrao zal de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie van het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat zondag van start gaat in Bakoe. De 17-jarige judoka uit Vottem treedt zo in de voetsporen van enkele iconen uit de Belgische sportgeschiedenis op het 15e evenement voor jonge atleten, dat in 1991 op initiatief van Jacques Rogge, voormalig voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), werd gelanceerd. "Ik ben erg trots om deze vlag te dragen en het hele land te vertegenwoordigen. Ik kan niet wachten tot het begint," zei Alessia Corrao.

  • 18 jul

  Wellens eerste boven op Peyresourde

  Na een inspanning van Benoot komt Calmejane (Total Energie Direct) binnen bereik. Tim Wellens rijdt het gaatje dicht en komt zo alsnog als eerste boven op de eerste Pyreneeëncol in deze Tour. Wellens dikt zo zijn puntentotaal met 10 stuks aan. Pauwels (8) werd tweede voor Calmejane (6), Benoot (4), Clarke (2) en Frank (1).

  • 18 jul

  Lambot verlaat Leuven Bears voor Bergen

  Na het verlengd verblijf van haar strateeg Justin Cage te hebben aangekondigd, liet basketbalclub Bergen donderdag ook weten de komst van Anthony Lambot te hebben afgerond. De 24-jarige Lambot, die zijn carrière begon bij Spirou Charleroi, komt over van Leuven en ondertekende in Henegouwen een contract voor twee seizoenen. Vorig seizoen liet hij een gemiddelde van tien punten, drie rebounds en 2,6 assists optekenen in gemiddeld 25 minuten speeltijd.

  • 18 jul

  Zimmermann stoot wel door in dubbelspel

  Kimberley Zimmermann heeft zich donderdag, aan de zijde van de Française Manon Arcangioli, geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ITF-toernooi in het Franse Biarritz (gravel/80.000 dollar). Zimmermann en Arcangioli, die vrij waren in de eerste ronde en samen het derde reekshoofd vormen, haalden het na net geen uur tennis in twee sets (6-0 en 6-4) van de volledig Franse tandem Rania Azziz/Mathilde Dury. In de halve finales wacht een duel met de winnaressen van de partij tussen het Spaans-Hongaarse duo Georgina Garcia-Perez/Fanni Stollar, het eerste reekshoofd, en het Franse paar Angele Devaux/Emma Renard.

  • 18 jul

  Achtste nieuwkomer voor Eupen

  KAS Eupen heeft donderdag de komst van Carlos Embalo aangekondigd. De 24-jarige aanvaller, afkomstig uit Guinee-Bissau, komt over van de Italiaanse tweedeklasser Palermo en ondertekende aan de Kehrweg een overeenkomst tot medio 2022.

  • 18 jul

  Zimmermann staat in de halve finales van het dubbelspel

  Kimberley Zimmermann heeft zich donderdag, aan de zijde van de Française Manon Arcangioli, geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ITF-tornooi in het Franse Biarritz. Zimmermann en Arcangioli, die vrij waren in de eerste ronde en samen het derde reekshoofd vormen, haalden het na net geen uur tennis in twee sets (6-0 en 6-4) van de volledig Franse tandem Rania Azziz/Mathilde Dury.

  • 18 jul

  Depoitre naar VS of Turkije

  De transfervrije Laurent Depoitre voert gesprekken met clubs uit de Engelse tweede klasse. Maar er is ook belangstelling uit andere competities . Zo heeft hij een voorstel van een Turkse club op zak en zijn er contacten met een ploeg uit de Amerikaanse MLS.

  • 18 jul

  Eupen haalt achtste nieuwkomer in huis

  KAS Eupen heeft donderdag de komst van Carlos Embalo aangekondigd. De 24-jarige aanvaller, afkomstig uit Guinee-Bissau, komt over van de Italiaanse tweedeklasser Palermo en ondertekende aan de Kehrweg een overeenkomst tot medio 2022.

  • 18 jul

  Rohan Dennis geeft op in Tour

  Eén dag voor de individuele tijdrit van vrijdag in de Tour de France heeft Rohan Dennis (Bahrain-Merida) opgegeven. De Australiër, regerend wereldkampioen tijdrijden, was, samen met onze landgenoot Wout van Aert (Jumbo-Visma), één van de favorieten op winst tegen de chrono. Het is nog niet bekend waarom Dennis opgaf. De Australiër had deze Tour nog geen indruk gemaakt. Hij stond 102e in het algemeen klassement en was in geen enkele rit in het stuk voorgekomen.

  • 18 jul

  Rohan Dennis wil werelduurrecord Campenaerts aanvallen

  Na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wordt het werelduurrecord van Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) wellicht aangevallen. Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis (Bahrain-Merida) is van plan om het werelduurrecord van Campenaerts aan te vallen. De Australiër had het werelduurrecord eerder al eens in handen, maar dat duurde slechts drie maanden.

  • 18 jul

  Coppejans naar kwartfinales

  Kimmer Coppejans (ATP 144) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Nederlandse Amersfoort (gravel/46.600 euro). De 25-jarige Oostendenaar, het tweede reekshoofd, haalde het in de derde ronde na één uur en 52 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/5) en 6-4) van de Brit Jan Choinski (ATP 287). In de kwartfinales wacht voor Coppejans een confrontatie met de Duitser Daniel Masur (ATP 253), het elfde reekshoofd.

  • 18 jul

  Atlético haalt met Mario Hermoso weer nieuwe verdediger

  Atlético Madrid heeft zich donderdag versterkt met verdediger Mario Hermoso. De 24-jarige centrumverdediger komt over van Espanyol Barcelona en ondertekende in het Wanda Metropolitano Stadion een overeenkomst voor vijf seizoenen. Hermoso, drievoudig Spaans international, kwam de voorbije twee seizoenen tot 59 officiële duels voor Espanyol. Pikant detail: Espanyol pluke Hermoso in de zomer van 2017 weg bij de beloftenploeg van Real Madrid. Hermoso is voor Atlético Madrid al de vierde nieuwe verdediger na Felipe (FC Porto), Renan Lodi (Atletico Paranaense) en Kieran Trippier (Tottenham Hotspur). Sterkhouder en Boegbeeld Diego Godin vertrok naar Inter.

  • 18 jul

  Guardiola laat nieuwe aanvoerder kiezen door spelersgroep

  Door het vertrek van Vincent Kompany moet Manchester City op zoek naar een nieuwe aanvoerder. David Silva droeg afgelopen woensdag in de oefenwedstrijd tegen West Ham (4-1 winst, red.) de band, al is dat niet permanent. Pep Guardiola zal zijn spelersgroep zelf laten bepalen wie de nieuwe aanvoerder van de Engelse landskampioen wordt. Rode Duivel Kevin De Bruyne is alleszins niet weigerachtig. "Wanneer het team mij als nieuwe kapitein wil, dan zal ik met veel plezier die rol aanvaarden, maar ik denk dat we hierover met iedereen moeten praten, als team en als club", zei KDB.

  • 18 jul

  Sturridge krijgt schorsing en boete voor overtreden gokregels

  Daniel Sturridge heeft een schorsing van twee weken gekregen van de Engelse voetbalbond FA. De spits die Liverpool deze zomer transfervrij verlaat, kreeg die straf omdat hij de gokregels overtreden heeft. Bovenop de schorsing moet de ex-spits van o.a. Chelsea en Manchester City ook een boete van 75.000 pond betalen. Sturridge zou zijn broer Leon ingelicht hebben over een mogelijke transfer naar het Spaanse Sevilla en had hem ook aangeraden daarop een gokje te wagen. Op 31 juli verloopt zijn schorsing.

  • 18 jul

  Young Red Panthers plaatsen zich dankzij 1-1 draw tegen Duitsland voor halve finales

  De Belgische hockeymeisjes tot 21 jaar hebben zich donderdag dankzij een 1-1 gelijkspel in hun laatste groepswedstrijd tegen Duitsland geplaatst voor de halve finales van het EK voor junioren in Valencia. België eindigt door het derde 1-1 gelijkspel op rij op de tweede plaats in poule B, na Duitsland. Ze ontmoeten in de halve eindstrijd de winnaar van groep A. Dat wordt Nederland of Spanje, beide landen spelen vanavond voor de leiding in de groep in een onderling duel.

  • 18 jul

  Stefaan Vanroy houdt onschuld staande en overweegt verdere stappen

  Stefaan Vanroy reageert "ontgoocheld" op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waardoor de voormalig sportief directeur van KV Mechelen zeven jaar geschorst is en zich niet langer mag aansluiten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). "Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande", reageerde Vanroys advocaat Luk Delbrouck bij persagentschap Belga.

  • 18 jul

  Iraanse federatie is klaar om vrouwen toe te laten bij kwalificatiewedstrijden

  De Iraanse voetbalbond (FFRI) heeft haar akkoord gegeven om vrouwen toe te laten kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal 2022 in Qatar bij te wonen. Het is nu wachten op de Iraanse autoriteiten, die nog geen groen licht gaven. Marc Wilmots is sinds eind mei de bondscoach van Iran.

  • 18 jul

  Beerschot treft Duitse Keulen, Herakles ontmoet Oostenrijkse Arminen

  De twee Belgische teams, Beerschot en Herakles, hebben donderdag in Barcelona bij de loting voor de eerste ronde van de Euro Hockey League (EHL) stevige tegenstanders geloot. Vicekampioen Beerschot treft het Duitse Rot Weiss Keulen, Herakles krijgt het Oostenrijkse Arminen voorgeschoteld. Kampioen Léopold is vrijgesteld van de eerste ronde in de Catalaanse hoofdstad (4-6 oktober) en start in de kwartfinales (13-16 april 2020). De EHL slaat vanaf dit seizoen een nieuwe weg in. Het systeem met een groepsfase wordt vervangen door een nieuw format waarin de zestien ploegen twee knock-outrondes afwerken, waarna nog vier teams overblijven. Die vier ploegen vervoegen in het voorjaar in de kwartfinales de kampioenen van de vier best geplaatste landen in het EHL-klassement: het Duitse Mulheim, het Nederlandse Bloemendaal, Léopold en het Spaanse Egara.

  • 18 jul
  • 18 jul

  KV Mechelen wordt in loting zestiende finales vervangen door 'bye'

  KV Mechelen zal bij de loting voor de zestiende finales van de Beker van België niet vervangen worden. In de pot van 1A-clubs gaan daardoor slechts vijftien clubs en een strookje met 'bye'. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die de Croky Cup organiseert, donderdag bevestigd aan Belga. Een amateurclub of 1B-club, afhankelijk van de loting, zal daardoor vrijgesteld worden in de zestiende finales en is automatisch geplaatst voor de achtste finales.

  • 18 jul

  Vrijbuiters lijken aan zet in eerste bergrit

  Het Tourpeloton trekt donderdag de bergen en gaat voor het eerst over de 1500 meter. De rit brengt de renners van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre, over 209,5 km. De aankomst ligt nog niet bergop, maar volgt na een afdaling van zo'n 30 km. De eerste elf dagen gaven al een kleine indicatie van de machtsverhoudingen in deze Tour, maar de echt grote verschillen staan ons de komende dagen te wachten. Het peloton trekt om 11u30 het hooggebergte in, de eerste 130 kilometer zijn nog licht glooiend in de vallei van de Garonne, de laatste 80 wordt het zwoegen. In totaal staan drie gecategoriseerde beklimmingen op het programma, twee van eerste categorie en één van vierde categorie en vallen er 21 bergpunten te verdienen voor de bergtrui.

  • 18 jul

  Plasschaert verdedigt wereldtitel, maar focust vooral op olympisch testevent

  Emma Plasschaert begint vrijdag in het Japanse Sakaiminato aan de verdediging van haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse. De 25-jarige Oostendense kroonde zich vorig jaar als eerste Belgische ooit in het Deense Aarhus voor het eerst tot wereldkampioene. Haar grootste concurrentes in Japan zullen de Deense Anne-Marie Rindon, de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Canadese Sarah Douglas worden, respectievelijk de nummers één, twee en drie op de wereldranglijst. Plasschaert zelf is nummer vier van de wereld.

  • 18 jul

  Jonge Red Lions kloppen Polen met 6-0 en moeten hopen op winst van Spanje

  De Young Red Lions, de Belgische hockeyjongens tot 21 jaar, hebben donderdag in Valencia in hun derde en laatste groepswedstrijd op het EK voor junioren een 6-0 zege geboekt tegen Polen. Met vier punten komen de Belgen in groep A op gelijke hoogte met Engeland. De Lions moeten hopen op een nederlaag van de Engelsen vanavond (om 20u00) in hun laatste groepswedstrijd tegen gastland Spanje, dat al gekwalificeerd is. Enkel dan plaatsen ook de Belgen zich voor de halve finales.

  • 18 jul

  RB Leipzig versterkt zich met toptalent Nkunku

  RB Leipzig heeft donderdag de transfer van Christopher Nkunku afgerond. De 21-jarige Franse middenvelder komt over van Paris Saint-Germain en ondertekende in het oosten van Duitsland een overeenkomst tot medio 2024. Met zijn overgang zou een bedrag van zo'n dertien miljoen euro gemoeid zijn. Nkunku is een jeugdproduct van de Parijzenaars en speelde sinds zijn debuut in december 2015 78 officiële duels voor PSG. Hij kon zich echter nooit opwerken tot een vaste basiskracht in het elftal van Rode Duivel van Thomas Meunier en dus rook RB Leipzig zijn kans.

  • 18 jul

  Renners van Lotto Soudal krijgen inbrekers over de vloer

  De renners van Lotto Soudal hebben woensdagavond in hun hotel in Blagnac, in de buurt van Toulouse, inbrekers over de vloer gehad. Het incident vond 's avonds omstreeks 21u00 plaats, enkele uren na de aankomst van de elfde etappe van de Tour in Toulouse. Een Franse krant bracht het nieuws naar buiten, de Tourorganisatie bevestigde de feiten intussen. Lotto Soudal logeerde, samen met twee andere deelnemende ploegen, in een hotel dichtbij de luchthaven van Toulouse. Er werd voor een geschat bedrag van 45.000 euro aan materiaal gestolen uit de hotelkamer van de video-analist van het Belgische WorldTour-team. De politie startte intussen een onderzoek.

  • 18 jul

  Roma plukt international Mancini weg bij Atalanta

  AS Roma heeft zich woensdagavond versterkt met verdediger Gianluca Mancini. De 23-jarige Italiaan komt over van Atalanta Bergamo. In eerste instantie wordt hij voor één seizoen geleend, voor een bedrag van twee miljoen euro. Op het einde van komend seizoen zijn de Romeinen verplicht Mancini definitief in te lijven voor een som van dertien miljoen euro, met mogelijk acht miljoen euro aan bonussen. Hij zal dan tot medio 2024 verbonden zijn aan de Gialorossi.

  • 18 jul

  Froome krijgt eindzege Vuelta 2011

  Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome mag zich vanaf donderdag de eindwinnaar van de Ronde van Spanje anno 2011 noemen. De Brit, momenteel herstellende van een zware val, krijgt de eindzege in de schoot geworpen nadat de Spanjaard Juan José Cobo besliste niet in beroep te gaan tegen zijn dopingschorsing van drie jaar. De intussen 38-jarige Cobo, die in 2014 een punt achter zijn actieve carrière zette, werd vorige maand veroordeeld door de Internationale Wieelerunie (UCI) wegens overtredingen op de dopingwetgeving. In de periode tussen 2009 en 2011 werden bij de renner afwijkende bloedwaarden vastgesteld in zijn biologisch paspoort die wijzen op het gebruik van een verboden substantie.

  • 18 jul

  Officieel: Juventus telt 75 miljoen euro neer voor Matthijs de Ligt

  Juventus en Ajax hebben donderdagmorgen officieel de transfer van Matthijs de Ligt bekendgemaakt. De negentienjarige Nederlander ondertekende in Turijn een overeenkomst voor vijf seizoenen. Ajax ontvangt 75 miljoen euro, een bedrag dat over vijf jaar gespreid wordt. Daar komen nog 10,5 miljoen euro aan bonussen bovenop.

  • 18 jul

  Johan Timmermans beraadt zich over verdere juridische stappen

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft woensdag beslist dat Johan Timmermans, ex-voorzitter en bestuurslid van KV Mechelen, tien jaar geschorst is en zich nadien ook nooit meer mag aansluiten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Timmermans beraadt zich over verdere juridische stappen, zegt zijn advocaat donderdag aan persagentschap Belga. "Haast en spoed primeerden op een behoorlijke procesgang."

  • 18 jul

  Arsenal troeft Bayern München af

  Arsenal heeft donderdagmorgen (Belgische tijd) in Carson (Californië) Bayern München verslagen in haar eerste wedstrijd van de International Champions Cup, een wereldwijd vriendschappelijk voetbaltornooi. De jonge invaller Eddie Nketiah (88.) bezorgde de Engelsen in de slotfase de winst. Arsenal was op voorsprong gekomen dankzij een eigen doelpunt van Louis Poznanski (49.), Robert Lewandowski (71.) tekende voor de gelijkmaker.

  • 18 jul

  Thorgan Hazard maakt debuut bij Dortmund

  Thorgan Hazard heeft donderdagmorgen (Belgische tijd) zijn debuut gemaakt voor Borussia Dortmund. Tijdens haar Amerikaanse zomertoer won Dortmund met 1-3 van MLS-club Seattle Sounders. Hazard kwam op het uur, samen met collega-Rode Duivel Axel Witsel, in het veld.

  • 18 jul

  Henderson en Sharp nemen beste start

  Het Canadese duo Brooke M. Henderson en Alena Sharp heeft met een openingsronde van 65 slagen de leiding gegrepen op het Graet Lakes Bay Invitational golftornooi in het Amerikaanse Midland (Texas). De 21-jarige Henderson en de 38-jarige Sharp, die samen een team vormen, zetten in de eerste ronde een score neer van 65, vijf slagen onder par en dit na zeven birdies en twee bogeys. Het duo telt een slag voorsprong op de Amerikanen Paul Creamer en Morgan Pressel die met drie birdies, een eagle en een bogey uitkwamen op 66 slagen.

  • 18 jul

  Boli-Bolingoli met Celtic door naar tweede voorronde CL

  Bolingoli is er met Celtic in geslaagd om door te stoten naar de tweede voorronde van de Champions League. Onze landgenoot speelde de hele wedstrijd op Celtic Park tegen FK Sarajevo. De Schotten wonnen met 2-1, nadat ze ook al de heenmatch hadden gewonnen. In de tweede voorronde neemt Celtic het op tegen het Estse Nomme Kalju. Topaffiche in die tweede voorronde in PSV Eindhoven - FC Basel.

  • 18 jul

  Belgen verliezen van Portugal en treffen Nederland in kwartfinales

  De Belgische basketbalmannen onder 20 jaar hebben woensdag in het Portugese Matosinhos in hun vierde groepswedstrijd op het EK (divisie B) een zware 81-53 nederlaag geleden tegen het thuisland. De Belgen verloren zo voor het eerst, na drie zeges. Het team van Steve Ibens was eerder te sterk voor Noord-Macedonië (95-56), Luxemburg (86-58) en Slovakije (85-69). België (7 ptn) eindigt groep D als tweede achter Portugal (8 ptn). Hierdoor spelen de Belgische youngsters in de kwartfinales tegen Nederland, dat groep C won. De eerste drie van divisie B promoveren naar divisie A.

 • 17 jul
  • 17 jul

  Nigeria wint strijd om derde plaats

  Nigeria heeft in het Egyptische Caïro Tunesië met 1-0 geklopt in de kleine finale van de Afrika Cup. Een vroeg doelpunt van Odion Ighalo (3.) zorgde voor een Nigeriaanse derde plaats in het toernooi. Ex-Genk speler Wilfred Ndidi stond de hele wedstrijd op het veld, ex-Gentenaren Moses Simon en Samuel Kalu mochten op het einde invallen. Vrijdag volgt de finale tussen Algerije en Senegal.

  • 17 jul

  Philipsen stapt voor zware bergritten uit Ronde van Frankrijk

  Jasper Philipsen zal donderdag niet van start gaan in de twaalfde rit van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn team UAE Team Emirates, dat de jonge Belg wil sparen met de zware bergritten die in het verschiet liggen, laten weten.

  • 17 jul

  Daouda Peeters vervoegt U23 van Juventus

  De 20-jarige Daouda Peeters vertrekt naar de U23 van Juventus, dat in de Serie C uitkomt, de derde Italiaanse klasse. De middenvelder begon zijn opleiding bij Lierse en maakte in 2015 de overstap naar de jeugd van Club Brugge. In juli 2018 verliet hij de Bruggelingen voor de beloften van Sampdoria. Peeters kwam uit voor alle Belgische nationale selecties tot de U19.

  • 17 jul

  De Wolf ruilt Lokeren voor Eupen

  Ortwin De Wolf verlaat Lokeren voor AS Eupen. De 22-jarige De Wolf was het voorbije seizoen een van de lichtpuntjes bij Lokeren, dat kansloos degradeerde. De doelman, met de jonge Belgen actief op het EK voor beloften in Italië, verdween in het voorjaar wel weer naar de bank, omdat de meer ervaren Davino Verhulst de voorkeur kreeg.

  • 17 jul

  Lambrecht trekt voor een seizoen naar Leuven

  Oostende kondigde aan dat Tim Lambrecht komend seizoen voor Leuven zal spelen. De kustploeg wenst hem na een jaar terug te kunnen nemen. De Oostendenaren hopen dat hun 21-jarige interior van 2m07 zo aan meer speelkansen zal geraken. "We verwachten dat hij zich verder zal kunnen ontwikkelen onder leiding van Eddy Casteels, de coach van Leuven. Het doel is om hem volgend jaar terug bij ons te krijgen. Jean Salumu heeft in het verleden hetzelfde traject afgelegd en we hopen dat Tim evenveel vooruitgang kan boeken."

  • 17 jul

  Terpstra geeft op met dubbele breuk in schouderblad

  Niki Terpstra is in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk zwaar ten val gekomen. De Nederlander van Direct Énergie moest nadien de strijd staken. Eerst werd gemeld dat hij een scheurtje in zijn rechterschouderblad opliep, maar later bleek het te gaan om een dubbele breuk.

  • 17 jul

  Meersman en De Clercq blijven ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, Albert vertrekt

  Gianni Meersman en Mario De Clercq zullen bij het Pauwels Sauwen-Bingoalteam de sportieve lijnen van de wielerploeg bepalen. Angelo De Clercq blijft aan boord als sportdirecteur bij het opleidingsteam Callant-Doltcini. De samenwerking met Niels Albert, Johan Verstrepen en Tom Vannoppen zet Jurgen Mettepenningen meteen stop.

  • 17 jul

  Benoot valt zonder veel erg

  Tiesj Benoot kwam ten val in de finale van de elfde rit. Hij liep schaafwonden op aan zijn knie en elleboog, maar verwacht niet al te veel hinder. "Misschien heb ik morgen een slechte dag, maar het kon erger afgelopen zijn. Ik denk dat de schade wel meevalt, enkel mijn elleboog staat wat dik. Het was een domme val, zoals zo vaak. Ik reed goed vooraan, maar plots vielen ze voor me. Eerst lag ik er niet bij, maar ze reden vol op mij langs achteren."

  • 17 jul

  Ewan:'Alles verliep perfect'

  Caleb Ewan was al een paar keer dicht bij ritwinst in de Tour, maar greep telkens naast de zege. "Ik ben er blijven in geloven", zegt hij. "Dat moet ook en kijk, hard werken loont. Telkens kwam ik er dichtbij in de voorbije vier sprints. Mijn team verloor nooit het vertrouwen in me en ik verloor nooit het vertrouwen in mijn sprints. Het is me in het verleden al vaker gebeurd dat ik lang moet wachten op de zege. In de Giro miste ik al het roze omdat ik in de sprint niet won, er waren nog al grote wedstrijden waar ik tweede werk en er naast greep. Ook in de jongste Giro duurde het tot rit acht. Dat brengt me niet meer van de wijs. Ik weet gewoon dat als ik hard blijf werken, resultaat zal volgen. De puzzelstukken moesten gewoon eens in elkaar vallen en vandaag heb ik dat geluk aan mijn zijde, verloopt alles perfect."

  • 17 jul

  Van den Bergh strandt in achtste finales

  Dimitri Van den Bergh (PDC-32) is andermaal de beste Belg geworden op het Players Championship 20 dartstoernooi, dat plaatsvond in het Engelse Barnsley. De 25-jarige Antwerpenaar versloeg achtereenvolgens de Engelsen Ryan Harrington (PDC-92) met 6-3, Reece Robinson (PDC-122) met 6-1 en Steve West (PDC-20) met 6-3. In de achtste finales, tegen de tweevoudige wereldkampioen, de Engelsman Adrian Lewis (PDC-15), liet Van den Bergh enkele kansjes liggen om een plaats in de kwartfinales te verzilveren, wat resulteerde in een nipte 6-5 nederlaag.

  • 17 jul

  Beerschot roept KBVB en Pro League op licentie van KV Mechelen in te trekken

  Beerschot roept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken. "Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement", klinkt het.

  • 17 jul

  Debusschere sprint naar vijfde plek: "Het hoogst haalbare"

  Jens Debusschere (Katusha-Alpecin) heeft zijn eerste plek in de top tien beet. De West-Vlaming sprintte naar een vijfde plaats. "Dat was het hoogst haalbare", gaf hij toe. "Die vier andere jongens waren gewoon beter. De laatste twintig kilometer waren erg hectisch met enkele valpartijen", gaf hij mee, "maar de ploeg hield me goed vooraan en leverde perfect werk. Ze brachten me in een uitstekende positie in de finale. De laatste km was chaotisch. In de laatste bocht viel een klein gaatje, omdat Philipsen daar gehinderd werd. Die eerste vier muisden er zo een beetje vanonder. Philipsen reed het nog dicht en ik kon hem nog passeren, maar voor die eerste vier kwam ik te laat. Vijfde was het hoogst haalbare en daar ben ik tevreden mee."

  • 17 jul

  Vanneste sneuvelt in eerste ronde dubbel

  Jeroen Vanneste en zijn Italiaanse partner Riccardo Bonadio zijn uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel op het challengertoernooi in het Italiaanse San Benedetto del Trento. Het duo verloor met 1-6, 6-3, 10/7 van de Peruvianen Sergio Galdos en Juan Pablo Varillas.

  • 17 jul

  Sander Gille en Joran Vliegen rukken op naar halve finales

  Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Zweedse Båstad (gravel/524.340 euro). De Belgische tandem klopte in de kwartfinales de Tsjech Treat Huey en de Deen Frederik Nielsen in twee sets: 6-2 en 6-3. In de halve finales wachten de Tsjech Roman Jebavy en de Nederlander Matwe Middelkoop, het eerste reekshoofd, of de Spanjaarden Roberto Carballes Baena en Jaume Munar.

  • 17 jul

  Toma Nikiforov mist toernooi in Tokio na schouderoperatie

  De 26-jarige judoka Toma Nikiforov, 13e op de wereldranglijst, zal donderdag in Antwerpen geopereerd worden aan zijn schouder. Hij zal drie maanden aan de kant moeten blijven en zal niet kunnen deelnemen aan het komende WK van 25 tot 31 augustus in Tokio.

  • 17 jul

  Anderlecht verhuurt Nkaka aan Almeria

  Aristote Nkaka vertrekt voor een seizoen op huurbasis naar Almeria, in de Spaanse tweede klasse. Dat laat paars-wit woensdag weten. De 23-jarige verdedigende middenvelder is eigendom van Anderlecht, maar was het voorbije seizoen actief bij Oostende. Daar speelde hij vorig seizoen in totaal 22 partijen. Voordien verdedigde hij ook de kleuren van Moeskroen.

  • 17 jul

  Sofian Kiyine ruilt Chievo voor Lazio Roma

  De Belgische Marokkaan Sofian Kiyine, geboren in Verviers, zal zijn carrière verderzetten bij Lazio Roma. De club uit de Italiaanse hoofdstad, waar ook Jordan Lukaku en Silvio Proto spelen, kondigde dit woensdag aan op haar website. De 21-jarige middenvelder komt over van Chievo Verona, dat dit seizoen degradeerde naar de Serie B, de tweede Italiaanse klasse.

  • 17 jul

  Niki Terpstra geeft op na val

  Niki Terpstra is woensdag in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk zwaar ten val gekomen. De Nederlander van Direct Énergie moest nadien de strijd staken. Enkele renners uit het peloton kwamen op dertig kilometer van de meet zwaar ten val. Naast Terpstra, die er het ergst aan toeleek, gingen ook onder meer Nairo Quintana, Giulio Ciccone, Richie Porte en Michael Woods neer. Alleen de Nederlander kon nadien niet verder. De renners moeten woensdag 167 kilometer overbruggen tussen Albi en Toulouse.

  • 17 jul

  AA Gent haalt Iraanse linksback

  AA Gent heeft Milad Mohammadi aangetrokken. Dat hebben de Buffalo's woensdag laten weten. De 25-jarige Iraanse international komt over van het Russische Akhmat Grozny en ondertekent een contract van drie jaren.

  • 17 jul

  Borkelmans en Wilmots kennen hun loting voor WK 2022

  Vandaag werd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur geloot voor de tweede kwalificatieronde in Azië voor het WK voetbal van 2022 in Qatar. Het Iran van bondscoach Marc Wilmots kwam in groep C terecht met verder Irak, Bahrein, Hong Kong en Cambodja. Voor Vital Borkelmans en zijn Jordanië staan in poule B Australië, Koeweit, Nepal en Taiwan te wachten.

  • 17 jul

  Aimé De Gendt kleurt vlucht van de dag met drie Fransen

  Weer een De Gendt mee in de vlucht van de dag in de Tour de France. Dit keer is het niet Thomas (Lotto-Soudal), maar Aimé De Gendt (Wanty-Gobert). De Oost-Vlaming is op pad met drie Fransen: Lilian Calmejane (Total-Energie Direct), Stéphane Rossetto en Anthony Perez (beide Cofidis).

  • 17 jul

  Jonathan De Bie mee op oefenkamp met Tottenham

  Tottenham Hotspur is woensdag op het vliegtuig gestapt naar Singapore voor haar zomertoer in Azië. Naast vaste waarden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen is met doelman Jonathan De Bie nog een derde landgenoot van de partij. De negentienjarige Brusselaar speelt al sinds de zomer van 2016 bij de jeugdploegen van de Spurs. Tottenham nam hem destijds over van KV Mechelen. Zijn ontwikkeling werd de voorbije jaren afgeremd door geen gescheurde milt, maar nu lijkt hij opnieuw helemaal fit.

  • 17 jul

  Zimmermann uitgeschakeld

  Kimberley Zimmermann (WTA 255) is er woensdag niet in geslaagd de eerste ronde te overleven op het ITF-toernooi in het Franse Biarritz (gravel/80.000 dollar). De 23-jarige Brusselse verloor na twee uur en vijf minuten tennis in drie sets (6-4, 5-7 en 6-3) van de Spaanse Olga Saez Larra (WTA 269). Zimmermann was de enige Belgische op de hoofdtabel in Frans-Baskenland.

  • 17 jul

  Beloftevolle klimmer Bagiolo naar Deceuninck-Quick Step

  De Italiaan Andrea Bagioli wordt volgend jaar prof bij wielerploeg Deceuninck-Quick Step. De twintigjarige Bagioli maakte dit jaar onder meer indruk met twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van de Isard, een beloftenkoers. Bagioli tekent een contract voor twee jaar. Hij maakt dit jaar deel uit van Team Colpack en geldt als een beloftevol klimmer.

  • 17 jul

  Edward Theuns verlengt bij Trek-Segafredo

  Trek-Segafredo heeft Edward Theuns voor twee seizoenen verlengd. De Gentenaar viel net naast de Tour-selectie. De 28-jarige Theuns krijgt door het vertrek van John Degenkolb een belangrijkere rol in het voorjaar in dienst van kopmannen Jasper Stuyven en Mads Pedersen. Theuns keerde dit seizoen terug bij de Amerikaans-Italiaanse WorldTour-formatie nadat hij er in 2017, na twee seizoenen, de deur dichttrok voor een avontuur bij Team Sunweb.

  • 17 jul

  Paris Lee wint NBA Summer League

  Paris Lee, vorig seizoen nog actief bij de Telenet Antwerp Giants, won met Memphis Grizzlies de finale van de NBA Summer League tegen Minnesota Timberwolves. Het werd een nipte overwinning voor Lee (95-92). Lee speelde in totaal dertien minuten mee en lukte daarin zes punten en gaf twee assists.

  • 17 jul

  Luik haalt Amerikaanse guard

  Luik heeft zich versterkt met de Amerikaanse guard KC Ross (28, 1m86).

  • 17 jul

  Trainersduo Seedor-Kluivert ontslagen

  Clarence Seedorf is niet langer bondscoach van Kameroen. Ook zijn assistent Patrick Kluivert mocht inpakken. Kameroen stelde teleur op de Africa Cup. De titelverdediger sneuvelde in de achtste finales tegen Nigeria.

  • 17 jul

  Visser leidt Supercup

  Lawrence Visser zal de Supercup leiden. Zaterdag nemen landskampioen Racing Genk en bekerwinnaar KV Mechelen het tegen mekaar op in de Luminus Arena.

  • 17 jul

  Zuid- en Noord-Korea in zelfde kwalificatiegroep WK 2022

  De loting voor de tweede kwalificatieronde in Azië voor het WK voetbal van 2022 in Qatar heeft een opvallende affiche opgeleverd. In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur werden woensdag Noord- en Zuid-Korea aan elkaar gekoppeld. Naast beide Koreaanse naties werden ook Libanon, Turkmenistan en Sri Lanka toegevoegd aan groep H.

  • 17 jul

  Drie scheidsrechters maken promotie

  Wesli De Cremer, Lothar D'hondt en Jasper Vergoote gaan aan de slag als semiprofessionele scheidsrechters bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat bevestigde Frank De Bleeckere, woordvoerder van de refs.

  • 17 jul

  RSCA probeert via BAS match achter gesloten deuren te ontlopen

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag buigen over de sancties voor RSC Anderlecht, naar aanleiding van de gestaakte play-offwedstrijd vorig seizoen op bezoek bij Standard op 12 april. Paars-wit wil vooral vermijden dat speler-trainer Vincent Kompany zijn terugkeer in het gloednieuwe Lotto Park moet vieren in een match zonder toeschouwers.

Archief

Facebook

Twitter