Sport.be

Tennis

Enfant terrible Kyrgios gaat in de clinch met toeschouwer tijdens match

25.03.2019 | Quinten Lafort

Belga

De Australische tennisspeler Nick Kyrgios is er opnieuw in geslaagd om op te vallen. Tijdens de zestiende finales van het ATP-tornooi in Miami kreeg de 23-jarige tenisser het aan de stok met een toeschouwer, die vervolgens uit he stadion werd gezet. Het was trouwens niet zijn eerste opvallend wapenfeit van het weekend, aangezien hij één dag eerder tijdens het dubbelspel de huid van de umpire vol schold.

Een tenissmatch van Nick Kyrgios (ATP-33) zonder drama is zoals een café zonder bier. Dat bewees de Australiër nogmaals de afgelopen dagen in Miami. Zaterdag werd het Kyrgios te veel na een verloren match in het dubbelspel. "Wat scheelt er toch met jou. Wat een schande ben jij", riep de tennisspeler. Vervolgens sloeg hij zijn raket aan diggelen. Alsof dat nog niet genoeg was, ging Kyrgios ook nog in discussie met het publiek.

Zondagavond kwam hij oog in oog te staan met Dusan Lajovic tijdens de zestiende finales in het enkelspel. De match op zich was een walk-over, al was er zoals gewoonlijk plaats voor de nodige fratsen vanuit het kamp-Kyrgios. In de eerste set begon een toeschouwer te lachen met het kapsel van de prikkelbare tennisser. Een reactie bleef niet uit.

"Je zal waarschijnlijk hier zijn dankzij een gratis ticket. Waar is je familie eigenlijk? Heb je werkelijk niks anders te doen op een zondagavond", riep het enfant terrible. Bij elk gewonnen punt zou Kyrgios zich tot de bewuste toeschouwer richten, tot groot jolijt van het publiek. Niet veel later werd de man weggeleid door de security.

Kyrgios liet zich echter ook op sportief vlak opmerken. Zo serveerde hij twee keer onderhands, met één van de traagste aces ooit tot gevolg. Er volgde nog een opvallend punt, waarbij hij eerst de bal begroette, om vervolgens een snoeiharde smash uit zijn mouw te schudden. De toeschouwers kregen, op één man na, waar voor hun geld. De match tegen Lajovic won hij vlot in twee sets (6-3 en 6-1).

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6