Sport.be

Tennis

Li treft Cibulkova in haar derde finale Down Under

23.01.2014 | Bart Peeters

Belga

Na Li heeft zich voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van de Australian Open. Ze versloeg Eugenie Bouchard in twee sets. Nu wacht de verrassend Dominika Cibulkova, die amper drie games verloor tegen Agnieszka Radwanska.

Na Li stond in de derde ronde van de Australian Open op de rand van de uitschakeling. Tegen Lucie Safarova moest de Chinese een match bal wegwerken. De pupil van Carlos Rodriguez overleefde de match en is sindsdien niet meer te stuiten.

Ook tegen Bouchard vertrok Li als een pletwals. In geen tijd stond ze op een 5-0-voorsprong. In de eerste drie opslaggames van de Canadese gunde Li haar zelfs geen enkel punt. Bouchard kon pas aan het slot van de eerste set wat weerwerk bieden met een re-break, maar echt in gevaar kwam Li niet meer: 6-2.

Set 2 bracht meer evenwicht. Bouchard pakte het eerste game en leek bij een nieuw break (2-0) de match te gaan doen kantelen. Li had echter de zege geroken en zette snel orde op zaken. Bij een 3-2-voorspong moest de Chinese haar opslag nog een keer inleveren, maar toen ze spel 7 naar zich toetrok was het sprookje van Bouchard voorbij: 6-4.

Na Li plaats zich zo voor de dere keer in haar carrière voor de finale van de Australian Open. In 2009 én 2011 greep ze echter naast de titel. Dit keer wordt de laatste horde op weg naar een tweede Chinese Grand Slam-zege Dominika Cibulkova.

De Slovaakse is dé verrassing van het tornooi. Nadat ze eerder met Maria Sharaopva en Simona Halep al twee speelsters uit de top 10 had verslagen, liet Cibulkova nu Agnieszka Radwanska geen enkele kans. Van bij de start domineerde de kleine Slovaakse vanaf de baseline en Radwanska kwam nooit in de match.

Amper één keer moest Cibulkova haar opslag inleveren. Ze zette daar zes break tegenover, scoorde 21 directe winners en won niet minder dan 62% van de punten op de opslag van Radwanska. Na 1 uur en 10 minuten was het dan ook voorbij voor de Poolse: 6-1, 6-2.

Voor Cibulkova wordt het de allereerste Grand Slam-finale. Haar beste resultaat tot nu toe was een halve finale op Roland Garros in 2009. Down Under raakte ze nooit verder dan de vierde ronde. Tot nu toe dus.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6