Sport.be

Tennis

Malisse neemt (wellicht) afscheid in Bergen

01.10.2013 | Bart Peeters

Belga

Het ATP-Challenger-tornooi in Bergen wordt het afscheid voor Xavier Malisse. X-man is immers niet rechtstreeks geplaatst voor de Australian Open begin volgend seizoen.

Malisse kondigde na de US Open aan dat hij een punt ging zetten achter zijn loopbaan. Zijn bedoeling was om afscheid te nemen op de Australian Open. Dat plan valt nu echter in duigen. Malisse is immers weggezakt op de rankings en niet rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Malisse heeft bovendien geen zin om zich door de kwalificaties te proberen worstelen of om naar Melbourne af te zakken voor het dubbelspel alleen.

"Na de US Open heb ik 2 à 3 weken niet getraind. Ik wou nagaan of de goesting er nog was. Maar al op de eerste training bleek dat de zin weg is. Dat is een teken dat het einde nabij is en de batterij bijna leeg", verklaarde Malisse op de RTBF.

X-man houdt nog een slag om de arm. "Misschien vraag ik een wildcard, maar je moet jezelf niet te veel illusies maken. Ik heb heel weinig kansen om er eentje te bemachtigen", klinkt het. "We zijn nu in Bergen, in België, voor mij is het misschien een goede week om hier te stoppen."

Malisse, die een opleiding genoot aan de befaamde tennisacademie van Nick Bollettieri, werd prof in 1998. Hij won drie ATP-titels en bereikte in 2002 de halve finales op Wimbledon. Samen met Olivier Rochus was hij in 2004 de beste in het dubbelspel op Roland Garros.

In Bergen is Malisse (ATP-122) de best geplaatste landgenoot. Hij treft er in de eerste ronde met Sergiy Stachovski het vijfde reekshoofd en de nummer 94 van de wereld.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6