Sport.be

Tennis

Dopingtribunaal vraagt geen schorsing voor Malisse en Wickmayer

22.10.2009 | Willem Bruyndonx

Het Vlaams Dopingtribunaal heeft donderdag voor tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse geen schorsing gevraagd, maar wel een "principiële beteugeling van de feiten die hen ten laste gelegd worden".

Maeschalck: 'Hoogstens slordigheid in hun administratie.'
De verdediging roept procedurefouten in. De uitspraak volgt op 5 november. Wickmayer en Malisse moesten zich voor het Vlaams Dopingtribunaal verantwoorden voor inbreuken op de whereabouts-regels.

Wickmayer vulde in een periode van 18 maanden haar whereabouts drie keer niet in, Malisse deed dat twee keer niet en miste bovendien een dopingcontrole. De overtredingen van de twee staan in principe gelijk aan een positieve dopingcontrole.

Voor een positieve controle riskeert een sporter een schorsing tot twee jaar, maar dat het zover niet zal komen werd donderdag al snel duidelijk. Malisse (actief in Orleans) en Wickmayer (actief in Luxemburg) lieten zich vertegenwoordigen door meester Johnny Maeschalck. In een omstandig pleidooi van ruim anderhalf uur wees die op een resem procedurefouten en schendingen van de grondwet die volgens hem moeten leiden tot de nietigverklaring van de aanklacht tegen de twee tennissers.

Maeschalck: 'Eersten in een lange rij sporters...'
"Malisse en Wickmayer worden gebrandmerkt als dopingzondaars terwijl hun hoogstens slordigheid in hun administratie kan worden aangewreven", aldus Maeschalck.

Op 5 november wordt overigens ook een derde, voorlopig onbekende, sporter gehoord voor soortgelijke feiten. Ook hij of zij wordt verdedigd door meester Maesschalck. "Geloof me vrij", zo vertelde Maeschalck, "Xavier Malisse en Yanina Wickmayer zijn maar de eerste twee van een lange rij sporters die door de ijver van de Vlaamse dopingambtenaren in de problemen zijn gekomen. Binnenkort mag ik hier overnachten... Dit is gewoon een absurde situatie", oordeelt hij. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6