Sport.be

Tennis

Geen Grand Slam voor Norman

06.06.2009 | Jan Mundus

Dick Norman is niet de zesde Belg met een Grand Slam-zege op zijn palmares. Aan de zijde van Wesley Moodie moest hij in de finale van het dubbelspel in Parijs buigen voor Leander Paes en Lukas Dlouhy.

Norman en Moodie kregen Paes enkel figuurlijk op de kneiën. (foto belga)
Vijf jaar na de dubbelzege van Olivier Rochus en Xavier Malisse op Roland Garros wou de 38-jarige Dick Norman dit huzarenstukje maar al te graag overdoen. Aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie nam hij het op tegen het duo Lukas Dlouhy/Leander Paes, dat over een pak meer ervaring beschikte en dus als favoriet aan de partij begon.

Voor Dick Norman was zijn dubbelavontuur op Roland Garros nu al geslaagd en hij kon dus heel ontspannen aan de partij beginnen. Dat bleek ook. De Reus van Waregem behield meteen zijn opslag en ging samen met zijn partner Wesley Moodie door de service van Lukas Dlouhy.

PAES EVEN KO

Bij een 3-0 stand voor Norman en Moodie lag het spel even stil nadat onze landgenoot - zonder opzet - de bal pal op het gelaat van Leander Paes sloeg. De Indiër mocht meteen serveren en deed dit prima, net als Dick Norman die ook nu niets weggaf op zijn opslag en zo met Moodie op 4-1 kwam.

Beide duo's bleven on serve tot bij een 5-3 stand, wat betekende dat Norman op zijn derde opslagbeurt de set naar zich toe kon trekken. Hij dwong met Moodie drie setpunten af, die door toedoen van een sterke Dlouhy weggewerkt werden. De vijfde setbal bleek uiteindelijk toch de goede voor Norman en Moodie.

5-0 NA AMPER 18 MINUTEN

In de tweede set stond er geen maat op Lukas Dlouhy en Leander Paes. Norman moest al snel na een dubbele fout zijn opslag inleveren en toen ook Moodie op zijn service in de problemen kwam, loog het scorebord er niet om. 5-0 na amper 18 minuten. Het Belgisch-Zuid-Afrikaanse duo spartelde nog wel even tegen en kwam terug tot 5-3, maar op de opslag van Lukas Dlouhy hadden ze geen verhaal: 6-3 na 32 minuten.

IJZERSTERK SPELENDE LEANDER PAES

Bij een 1-1 stand in de derde en beslissende was het Wesley Moodie die als eerste zijn opslag moest inleveren. Lukas Dlouhy en Leander Paes teerden op hun ervaring en knap samenspel. Toen Moodie voor de tweede keer zijn service verloor, was het een koud kunstje voor de Tsjech en de Indiër. Met een ace maakte een ijzersterk spelende Leander Paes een einde aan de partij: 6-2 in de beslissende set.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6