Sport.be

Tennis

Sire, zijn er nog Belgen (in Parijs)?

27.05.2009 | Bennie Luyten

Onze meest koningsgezinde reporter nestelt zich in het spoor van onze landgenoten op Roland Garros. Nieuwtjes langs de lijn, ongewone ontmoetingen, boeiende quotes, eerlijke reacties na de match,... sport.be houdt je op de hoogte van tricolore wetenswaardigheden uit Parijs.

woensdag 27 mei

Marc De Hous gelooft in de terugkeer van Kim Clijsters. De ex-coach van Kim is 43 en zit na het stopzetten van het contract met Kirsten Flipkens en Michaëlla Krajicek even zonder werk. Tijdens Roland Garros werkt hij wel als consultant voor de VRT.

'Kim bereidt zich ernstig voor. Ik denk dat ze sterker is dan ooit. Ze draagt veel ervaring met zich mee en ze weet perfect wat ze moet doen om haar lichaam fit te houden. Ze kan volgens mij snel de de top-5 van de wereld bereiken. Enkel van de zusjes Williams mag ze bang zijn. Volgens mij is er zelfs 80 procent kans dat ze de US Open wint."

Kirsten Flipkens, die in de tweede ronde verloor van Dominika Cibulkova, is een van de weinige tennissers mét bril op het tenniscourt. Bij de mannen draagt ook Arnaud Clément een bril. Bij Flipkens dient de bril niet om haar een look aan te meten. Haar linkeroog wil niet langer volledig mee.

Flipkens heeft geen andere keuze. "Ook contactlenzen brengen geen soelaas," zegt Flipper. "Ik kan ze niet dragen omdat ik, toen ik nog een kind was, een zware oogontsteking heb gehad. Op een vakantie op de Dominicaanse Republiek werd ik erg slecht verzorgd toen ik zand in mijn ogen kreeg. De dokter spoot te veel vloeistof in mijn oog. Ik moest ginder zelfs even een piratenband dragen."

Na Guy Forget (2002), René Lacoste (2003), Cédric Pioline (2004), Nathalie Tauziat (2005), Henri Leconte (2006), Mary Pierce (2007) en Yannick Noah (2008) is het dit jaar de beurt aan Justine Henin om haar naam te ontlenen aan de straat die door het vip-dorp van Roland Garros loopt. Justine is de eerste niet-Franse die deze eer te beurt valt.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6