Jupiler Pro League

Algemeen

1 0
19.05.2013
14:30

Club wint, maar blijft achter met kater

Club Brugge heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen in schoonheid afgesloten met een overwinning tegen Racing Genk. De Bruggelingen bleven wel met een kater achter door het gelijkspel in Brussel.

 
Geef je sterren aan de sterren!
null
is de ster van de supporter in deze match.
Hij kreeg van de supporters de meeste sterren/stemmen acher zijn naam.
Stemmen kon tot 12 uur na afloop van de match.
Gemiddeld aantal sterren0.0
Sterren voor Club Brugge Sterren voor KRC Genk
33

V. Kujovic

 
26

L. Köteles

 
28

L. De Bock

 
4

B. Hamalainen

 
18

R. Donk

 
2

K. Mbodj

 
4

O. Duarte

 
16

A. Ngcongca

 
4

C. Hoefkens

 
10

J. Gorius

 
8

J. Jorgensen

 
5

K. Koulibaly

 
16

M. Lestienne

 
45

B. Kumordzi

 
16

T. Meunier

 
36

A. Masika

 
-

V. Vazquez

 
14

J. Croux

 
17

C. Bacca

 
10

B. De Ceulaer

 
22

E. Gudjohnsen

 
8

S. Joseph-Monrose

 
8

L. Refaelov

 
14

S. Schrijvers

 
7

I. Trickovski

 
6

K. Ojo

 
 
-
19

T. Buffel

 
Gemiddelde sterren voor Club Brugge
Gemiddelde sterren voor KRC Genk
Tweede helft
92'
EINDE
Club sluit af in schoonheid met een overwinning, maar blijft toch met een kater achter door het gelijkspel in Anderlecht.
91'
Buffel mist voor een volledig open doel tot groot jolijt van het thuispubliek.
90'
Er komen nog twee extra minuten bij.
89'
Ojo krijgt nog een kopkans, maar besluit hoog over.
87'
Uit Anderlecht komt voorlopig geen nieuws meer. De 1-1 tussenstand betekent een anti-climax voor het Brugse publiek. Zo mislopen ze Champions League en grijpt aartsrivaal Anderlecht de titel.
85'

Maxime Lestienne

Out

85'

Ivan Trickovski

In

85'
Publiekslieveling Maxime Lestienne krijgt een applausvervanger. Ivan Trickovski mag nog enkele minuten komen meevoetballen.
82'
Odjidja probeert het meteen met een lage schuiver. Köteles kent er geen problemen mee
81'
Bij Club komt Vadis Odjidja op het veld in de plaats van Gudjohnsen. Wonderbaarlijk als je weet dat Odjidja enkele weken geleden nog te horen kreeg dat hij op enkele maanden inactiviteit moest rekenen wegens een blessure aan het scheenbeen.
79'
Jordy Croux krijgt nog dé kans op de gelijkmaker. Volledig vrijstaand aan de tweede paal besluit hij nog naast. Hier zat meer in voor de bezoekers.
78'
Lestienne probeert het met een volley. Die belandt echter in de handen van Köteles. Ook Buffel besluit aan de overkant in de armen van Kujovic.
77'
Genk probeert het met lange ballen richting de snelle Croux en/of Schrijvers. Kujovic is echter telkens bij de les en onderschept.
74'

Ajub Masika

Out

74'

Thomas Buffel

In

74'
Mario Been lijkt toch nog te geloven in puntengewin. Thomas Buffel mag namelijk nog voor een kwartiertje opdraven in de plaats van Ayub Masika.
71'
Het is akelig stil geworden in Brugge. Vele supporters zijn meer bezig met de wedstrijd in Anderlecht en maken zich nog weinig zorgen om wat er gebeurt op het terrein.
68'

Victor Vazquez

Out

68'

Lior Refaelov

In

68'
Het seizoen zit erop voor Víctor Vázquez. De Catalaan wordt vervangen door Lior Refaelov.
65'
Beide ploegen lijken zich wel te kunnen vinden in deze score. Club controleert, Genk is aanvallend te onmondig om blauw-zwart pijn te doen.
62'
De pas ingevallen Kim Ojo torent boven Duarte uit. De kopslag van de Nigeriaan gaat over de kooi van Kujovic.
61'

Steeven Joseph-Monrose

Out

61'

Kim Ojo

In

60'
De stemming is omgeslagen wanneer in Anderlecht Biglia voor de gelijkmaker zorgt. Op het veld heeft Brugge alles in handen.
57'
Bijna herhaalt Lestienne zijn befaamde 'Robben-kick' een zoveelste keer. Köteles is de eerste keeper die de kersvers Rode Duivel van een doelpunt kan houden.
56'
Intussen verneemt het publiek in Brugge dat Zulte op voorsprong is gekomen. Even weten ze niet hoe ze bij Brugge moeten reageren, maar uiteindelijk overheerst blijdschap. Zowel de fans van Genk als die van Brugge dansen.
52'
Croux toont even zijn kunnen en snelt het zowel Jörgensen als Hoefkens voorbij. De voorzet belandt echter in de handen van Kujovic.
51'
Club blijft op zoek gaan naar de gepaste opening. Bijna vindt Vázquez die ook bij Maxime Lestienne. De flankaanvaller van Club kan echter niet Bacca voor doel bereiken.
47'
De eerste kans is voor de bezoekers. Een slechte voorzet van Hamalainen valt bijna in doel. Kujovic neemt het zekere voor het onzekere en tikt in hoekschop.
46'

Benji De Ceulaer

Out

46'

Siebe Schrijvers

In

46'
AFTRAP TWEEDE HELFT
De 22 spelers staan klaar voor de tweede helft. Bij Genk gooit Mario Been de 16-jarige Siebe Schrijvers in de strijd. Het jonge talent komt een licht geblesseerde De Ceulaer vervangen.
Eerste helft
45'
RUST
In een gemoedelijke eindeseizoenswedstrijd gaat Club met een kleine voorsprong de rust in. Na een knappe combinatie schoot Bacca zijn 25e van het seizoen tegen de netten. Door het voorlopige gelijkspel in Anderlecht schiet Club daarmee niets op in de stand.
44'
Hoefkens ziet Köteles ver uit z'n doel staan en probeert de Genkse doelman te verschalken. Het leer belandt op het dak van het doel.
43'
Club blijft nu komen. Lestienne bedient Bacca, maar die vindt Köteles op zijn weg. Op de snelle tegenaanval komt Benji De Ceulaer tot een schot. Zijn poging gaat een metertje naast.
42'
Club blijft combineren op de kleine ruimtes. Een één-tweetje wordt door Vázquez uiteindelijk op een Genks been geschoten.
40'
Gudjohnsen voelt zich vandaag als een vis in het water en bedient deze keer Maxime Lestienne. Die probeert drie verdedigers van Genk voorbij te gaan. De derde is er echter te veel aan.
37'
Wanneer Club zin heeft, tikt het de bezoekers gewoonweg helemaal weg. Ook nu begint de actie weer bij Gudjohnsen, Bacca komt net niet aan de bal.
34'
Het doelpunt viel in een periode waarin het net Genk was dat voor dreiging zorgde. Zijn de jonge Genkies aangeslagen of kunnen ze toch voor een reactie zorgen?
31'
DOELPUNT
Carlos Bacca zet z'n topschutterstitel nog wat in de verf met nummer 25 van het seizoen. Gudjohnsen bedient Vázquez, die het overzicht behoudt en Bacca het openingsdoelpunt voorschotelt.
31'

Carlos Bacca

Doelpunt

28'
Terwijl het Clubpubliek schreeuwt om een strafschop na hands in de zestien van Anele, countert Racing Genk razendsnel. De bezoekers komen met twee alleen tegenover Carl Hoefkens te staan, maar Masika verkwanselt de uitstekende mogelijkheid.
26'
Het niveau is ver weggezakt. Het spel van de thuisploeg is te steriel en weinig verrassend. Een jong Racing Genk houdt makkelijk stand in het eerste half uur.
23'
Jörgensen tackelt naast de bal en raakt daarbij Monrose. Verbist trekt terecht geel.
23'

Jesper Jorgensen

Gele kaart

21'
Vázquez moet voor verzorging naar de kant. De Spanjaard kreeg een elleboog in het gezicht van Kumordzi na een onschuldig duel.
19'
Na een knappe collectieve aanval komt de bal bij Gorius. De Fransman besluit echter té zwak op Kujovic.
17'
Meunier zet zich door en haalt de achterlijn. Koulibaly doorziet het pasje van de rechtsachter en werkt in hoekschop.
14'
Racing Genk steekt een eerste keer de neus aan het venster. Joseph-Monrose probeert weg te draaien van Meunier en gaat dan opzichtig neer in de zestien. Verbist geeft geen kick.
12'
Het is een gezapig lentesfeertje in Brugge. Het publiek kijkt en geniet terwijl Club tot dusver weinig tegenstand kennen van de bezoekers uit Genk.
10'
Gudjohnsen verstuurt een heerlijke lange bal, Lestienne kan er niet net bij waardoor Köteles mag oprapen.
07'
Gudjohnsen zet een actie op poten door het centrum. De laatste pass van Bacca is echter slecht, tot onvrede van de IJslander.
05'
Thomas Meunier rukt al voor de tweede keer mee op en krijgt nu ook de bal toegespeeld van Vázquez. De jonge Waal besluit enkele meters naast.
03'
Club monopoliseert de bal en zoekt naar een opening. De Bruggelingen tonen duidelijk nog een grote honger om te winnen.
01'
AFTRAP
Na de huldigingen voor Carlos Bacca en de afscheidnemende Carl Hoefkens fluit Johan Verbist de wedstrijd op gang in een zonovergoten Jan Breydelstadion.
01'
Ver weg van de titelstrijd speelt ook Club nog een belangrijke wedstrijd tegen Racing Genk. Als Zulte namelijk verliest en de Bruggelingen winnen, gaat Club naar de Champions League. Voor Genk valt er niets meer te winnen of te verliezen. Been kiest daarom ook voor enkele jonge jongens in plaats van de gevestigde waarden.
00'
VOORAF
Club Brugge wil deze match winnen om zijn supporters een mooi einde van het seizoen te geven en om de kans op den ticket voor de voorronde van de Champions League niet zelf te verspelen. Voor Genk staat er niets meer op het spel. Enkel de eer.

Bij Club zijn enkel de langdurig geblesseerden Blondel, Odjidja en Larsen out. Stenman zit opnieuw in de kern.

Bij Genk is Vossen nog buiten strijd. Monrose neemt opnieuw zijn plaats in. Ook Simaeys is niet fit genoeg om te starten.

Club Brugge (coach: Juan Carlos Garrido) Invallers: Jorgacevic, Högli, Mechele, Almebäck, Adu, Stenman, Gudjohnsen, Trickovski

KRC Genk (coach: Mario Been) Invallers: Van Hout, Thsimanga, Schrijvers, Buffel, Ojo, Walsh

Stadion: Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Johan Verbist
Opstelling Club Brugge Opstelling KRC Genk
33

Vladan Kujovic

26

László Köteles

28

Laurens De Bock

4

Brian Hamalainen

18

Ryan Donk

2

Kara Mbodj

4

Oscar Duarte

16

Anele Ngcongca

4

Carl Hoefkens

10

Julien Gorius

8

Jesper Jorgensen

5

Kalidou Koulibaly

16

Maxime Lestienne

45

Bennard Kumordzi

16

Thomas Meunier

36

Ajub Masika

 

Victor Vazquez

14

Jordy Croux

17

Carlos Bacca

10

Benji De Ceulaer

22

Eidur Gudjohnsen

8

Steeven Joseph-Monrose

8

Lior Refaelov

14

Siebe Schrijvers

7

Ivan Trickovski

6

Kim Ojo

   

19

Thomas Buffel