Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
16 feb

Geen Sakala en 3 anderen geblesseerd

Sakala is geschorst voor de komst van Eupen en Capon, Ndenbe en Marquet zijn out.

Royal Antwerp
22 mrt

Rodrigues keert terug

Ivo Rodrigues maakte gisteren in een oefenwedstrijd tegen NAC zijn comeback. Antwerp verloor met 0-2.

21 mrt

Mbokani sukkelt met knie

Mbokani heeft last van de knie en beperkt zich toch individuele training.

RSC Anderlecht
22 mrt

Obradovic weigert selectie nationale ploeg

Ivan Obradovic heeft een selectie voor de nationale ploeg van Servië naast zich neer gelegd. De linksachter wil zich focussen op Anderlecht en Play-Off 1.

19 mrt

Niet betrokken bij Golden Generation Arena

Toen de plannen voor het Eurostadion op Parking C op tafel lagen, was het de bedoeling dat RSC Anderlecht mee in dat project zou stappen. Bij de renovatie van het Koning Boudewijnstadion, dat de Golden Generation Arena moet worden in 2022, is dat niet het geval. "Anderlecht is niet betrokken en is ook nooit betrokken geweest in dit dossier", verduidelijkt woordvoerster Marie Verbeke. "We zijn ook geen vragende partij om er wel bij betrokken te worden."

19 mrt

Bornauw met de beloften

Sebastiaan Bornauw staat terug op het veld. Hij speelde met de beloften van Anderlecht een wedstrijd tegen Gent. Hij zal sowieso fit zijn voor de start van de Play-offs. Ook De Jong, Makarenko en Doku kregen speelminuten bij de beloften.

19 mrt

Keersebilck vervangt Devroe

Matthijs Keerseblick neemt de plaats van Luc Devroe in. Keerseblick is de nieuwe sportief directeur.

Cercle Brugge
20 mrt

Geen oefenmatch

Aanvankelijk plande Cercle Brugge komend weekend een oefenmatch, maar wegens het grote aantal geblesseerden en de afwezigheid van de internationals Omolo, Palun en Traoré gaat dat niet door.

Club Brugge
19 mrt

Jonge Bruggelingen te sterk voor AC Milan

De beloften van Club Brugge hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Viareggio Cup, een prestigieus jeugdtornooi in Italië. Blauw-zwart won in de achtste finales na strafschoppen van AC Milan.

Sporting Charleroi
...
KAS Eupen
19 mrt

Marreh definitief naar Eupen

Sulayman Marreh maakt definitief de overgang naar Eupen. Hij komt over van Watford. Dit seizoen speelde hij 21 wedstrijden voor de ploeg uit Eupen.

KRC Genk
22 mrt

Genk oefent tegen Westerlo

KRC heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Westerlo op het programma staan. De wedstrijd is achter gesloten deuren. De wedstrijd staat in het teken van de terugkeer van Sander Berge en nieuwe tactieken voor Play-Off 1.

21 mrt

Screciu loopt opdoffer op met Roemenië

Screciu ging met de U19 van Roemenië met 5-0 de boot in tegen Ierland. Screciu speelde de volledige match.

19 mrt

15 speler van Genk international

KRC Genk doet het goed in de nationale competitie en dat zijn ook verschillende bondscoaches opgevallen. Maar liefst 15 Genk-spelers zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg.

KAA Gent
20 mrt

Bronn past voor interland

Bronn heeft wegens een lichte blessure afgezegd voor de vriendschappelijke interland die hij met Tunesië zou spelen tegen Algerije.

KV Kortrijk
22 mrt

Kortrijk wint tegen Rijsel

In een oefenmatch op het veld van Rijsel heeft Kortrijk gewonnen met 1-2. Voor de ploeg uit West-Vlaanderen konden Goluboic en Ouali scoren.

21 mrt

Oefenen in Rijsel

Dondermiddag speelt KV Kortrijk een oefenmatch in het trainingscentrum van LOSC Lille. De rest van de week krijgen de spelers vrij.

Sporting Lokeren
22 mrt

Jeugdspeler Desamblanx tekent profcontract

Luca Desamblanx heeft een contract getekend bij Lokeren. Hij tekende voor twee jaar met optie.

20 mrt

Oefenwedstrijd tegen KV Mechelen

Op 10 april zal Lokeren een oefenwedstrijd spelen tegen KV Mechelen.

19 mrt

Saroka weg bij Lokeren

Anton Saroka zakt met Sporting Lokeren niet mee naar 1B. Het contract van de 27-jarige aanvaller uit Wit-Rusland is in onderling overleg ontbonden.

Moeskroen
21 mrt

Moeskroen klopt Zulte Waregem

Moeskroen heeft woensdag in een oefenduel Zulte Waregem verslagen met 3-4.

19 mrt

Zulte Waregem en Moeskroen spelen oefenmatch

In voorbereiding van Play-Off 1 spelen Zulte Waregem en Moeskroen woensdag om 13u een vriendschappelijke partij. De twee ploegen zullen elkaar ook in Play-Off 2 in de ogen kijken. Ze zitten in dezelde poule.

KV Oostende
...
Standard
20 mrt

14 internationals zwermen uit

Miangue, Vanheusden en Bastien (België U21 tegen Denemarken), Fai (Kameroen-Comoren), Ochoa (Mexico-Chili en Paraguay), Laifis (Cyprus-San Marino en België), Djenepo (Mali-Zuid-Soedan en Senegal), Marin (Roemenië-Zweden en Faeröer Eilanden), Cimirot (Bosnië-Armenië en Griekenland), Mpoku en Bokadi (DR Congo-Liberia), Balikwisha (U23 DR Congo-Marokko), Raskin (U18 België-Tsjechië en Mexico) en Halilovic (Kroatië U21-Italië) zijn weg voor interlands.

STVV
22 mrt

Endo voluit, Garcia en Boli aan de kant

Wataru Endo heeft gisteren voluit kunnen trainen. Hij zal volledig fit zijn voor Play-Off 2. Pol Garcia en Yohan Boli bleven aan de kant.

Waasland-Beveren
21 mrt

Moren in extremis opgetrommeld

Wegens een blessuregolf bij de Finse nationale ploeg is Valtteri Moren in extremis opgeroepen om de selectie van zijn land te komen vervoegen. Finland speelt de komende dagen EK-kwalificatiematchen tegen Italië en Armenië.

20 mrt

5 spelers met interlandverplichtingen

Jur Schryvers (U21 België), Djihad Bizimana (Rwanda), Aleksandar Boljevic (Montenegro), Din Sula (U21 Albanië) en Yumit Ahmet Mustafa (U18 Bulgarije) zijn opgeroepen voor interlands.

Zulte-Waregem
21 mrt

Moeskroen klopt Zulte Waregem

Moeskroen heeft woensdag in een oefenduel Zulte Waregem verslagen met 3-4.

20 mrt

Nog één keer oefenen en dan vrijaf

Woensdag om 13u wordt achter gesloten deuren een oefenmatch tegen Moeskroen gespeeld. Van donderdag tot en met zondag krijgen de spelers van Essevee vrijaf.

19 mrt

Zulte Waregem en Moeskroen spelen oefenmatch

In voorbereiding van Play-Off 1 spelen Zulte Waregem en Moeskroen woensdag om 13u een vriendschappelijke partij. De twee ploegen zullen elkaar ook in Play-Off 2 in de ogen kijken. Ze zitten in dezelde poule.

Video's

  • Samenvatting STVV - KAA Gent

    Samenvatting STVV - KAA Gent

  • Samenvatting Charleroi - Eupen

    Samenvatting Charleroi - Eupen

meer