Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
06 okt

Eupen plant verbouwingen aan Kehrwegstadion

Voetbalclub Eupen heeft vrijdag zijn plannen bekendgemaakt om het Kehrwegstadion te verbouwen. Op de clubwebsite nodigt Eupen bouwondernemingen uit om voorstellen in te dienen voor de geplande verbouwingen. De Oostkantonners willen een gebouw van drie verdiepingen neerplanten naast de hoofdtribune. Daar bevinden zich momenteel verouderde kleedkamers voor de jeugd. In de plaats daarvan wil Eupen zes nieuwe kleedkamers bouwen en er ook de nieuwe kantoren voor het bestuur van de club plaatsen. Die bevinden zich momenteel elders en Eupen wil elke afdeling van de club op één centrale positie hebben om de onderlinge communicatie tussen alle werknemers te verbeteren. Het nieuwe gebouw zal ook voorzien worden van vergaderruimtes, die tijdens de wedstrijden omgevormd kunnen worden tot loges.

Royal Antwerp
17 okt

Extra verzorging

Yatabaré (hamstrings), N'Diaye (hamstrings) en Arslanagic (adductoren) kregen verzorging.

RSC Anderlecht
18 okt

Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs

RSC Anderlecht heeft dinsdagavond gereageerd op de oproep van diverse fanclubs van paars-wit om over twee weken de uitwedstrijd in Parijs bij Paris Saint-Germain te boycotten. Dit omwille van de tegenvallende reisomstandigheden (combiregeling en geen stadsbezoek). Anderlecht beseft dat de reisomstandigheden moeilijk zijn, maar hoopt alsnog dat het elftal op de steun van de fans kan rekenen. "Zoals onze nieuwe coach het al stelde: de ploeg kan alle steun gebruiken. Altijd en overal", klinkt het. "De club is enkele weken geleden, samen met de Belgische autoriteiten, tot tweemaal toe gaan pleiten om méér tickets te verkrijgen en heeft na twee intense vergaderingen met de Franse overheidsdiensten - als enige bevoegd voor het toekennen van tickets aan de RSCA-supporters - het aantal kunnen verhogen (925 plaatsen in plaats van de oorspronkelijke 700)", liet de landskampioen weten in een persbericht.

17 okt

Anderlecht bindt belofte Bornauw (18) langer aan club

De 18-jarige jeugdinternational Sebastiaan Bornauw heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd, zo bevestigt de landskampioen dinsdag op de clubwebsite. De beloftevolle centrale verdediger, bij paarswit vaste waarde in de UEFA Youth League-ploeg en bij de U21, ligt nu tot eind juni 2019 onder contract in het Astridpark.

Club Brugge
18 okt

Denswil moet rusten

Stefano Denswil liep een enkelverzwikking op in Oostende en is twijfelachtig voor de match tegen Antwerp.

Sporting Charleroi
18 okt

Contractverlenging voor doelman Penneteau

Sporting Charleroi heeft woensdag het contract van doelman Nicolas Penneteau verlengd tot juni 2019. Dat maakte algemeen directeur Mehdi Bayat bekend op Twitter. De 36-jarige Penneteau staat sinds de zomer van 2014 onder contract in het Zwarte Land. Zijn overeenkomst liep komende zomer af.

17 okt

Dessoleil mag training hervatten

Dessoleil mag vanaf 18/10 de training opnieuw hervatten.

KAS Eupen
...
KRC Genk
17 okt

Karelis viert comeback

Nikos Karelis vierde met de Genkse beloften zijn wederoptreden na 10 maanden blessureleed.

KAA Gent
17 okt

Foket speelt 90 minuten

Thomas Foket speelde met de Gentse beloften 90 minuten mee. Zijn eerste volledige wedstrijd sinds zijn hartoperatie.

KV Kortrijk
16 okt

Azouni twee speeldagen geschorst

De club heeft de schorsing van twee speeldagen, waarvan één effectief en één met uitstel, en de boete van 600 euro die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag voorstelde aan Larry Azouni, aanvaard. De verdedigende middenvelder is daardoor geschorst voor de thuismatch tegen AA Gent op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League.

Sporting Lokeren
18 okt

Sporting ontbindt contract Engelse spits

Sporting Lokeren heeft woensdag bekendgemaakt het contract met de Engelse spits Gary Martin te verbreken. Dat maakte de Waaslandse club bekend op haar website. Martin kwam Lokeren in januari van dit jaar versterken, op voorspraak van toenmalig coach Runar Kristinsson.

KV Mechelen
...
Moeskroen
...
KV Oostende
17 okt

Oostende behoudt vertrouwen in Custovic

KV Oostende behoudt vertrouwen in Adnan Custovic. Hij blijft tot eind volgend seizoen hoofdcoach, zo bevestigt topman Marc Coucke via Twitter.

Standard
18 okt

Fiore terug op training

Na een wekenlange inactiviteit heeft Fiore de groepstrainingen hervat. Emond en Bokadi zijn nog altijd out.

17 okt

Hersteltraining voor de kern

Gisteren stond in de voormiddag een hersteltraining op het programma voor de basisspelers van zondag.

STVV
18 okt

Vetokele zeker niet, Bezus en Boli mogelijk wel tegen KVO

Voor Vetokele komt de match tegen Oostende te vroeg. Hij herstelt nog van een botkneuzing. Bezus is twijfelachtig, maar raakt misschien fit. Aanvaller Boli ging voluit en misschien is een basisplaats opnieuw mogelijk.

Waasland-Beveren
18 okt

Waaslanders trappen het vaakst op doel

Uit statistieken blijkt dat Waasland-Beveren met gemiddeld 5,8 pogingen per wedstrijd het vaakst tussen het kader trapt van alle teams in de Jupiler Pro League.

16 okt

Geen Rudy Camacho tegen Zulte Waregem

Rudy Camacho mag zondag tegen Zulte Waregem niet spelen. De club heeft het schikkingsvoorstel van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), dat de verdediger één speeldag wilde schorsen, aanvaard. Camacho haalde in de slotfase van de verplaatsing naar AA Gent (2-0) de doorgebroken Mamadou Sylla neer.

Zulte-Waregem
17 okt

De Sart opnieuw fit

Zulte Waregem kan opnieuw op Julien De Sart rekenen. De middenvelder was met een hersenschudding 3 weken buiten strijd.

Video's

 • Ruime samenvattingen van alle matchen van speeldag 10 (VIDEO)

  Ruime samenvattingen van alle matchen van speeldag 10 (VIDEO)

 • Samenvatting Antwerp-Zulte Waregem

  Samenvatting Antwerp-Zulte Waregem

 • Samenvatting Oostende-Club Brugge

  Samenvatting Oostende-Club Brugge

 • Samenvatting Standard - Kortrijk

  Samenvatting Standard - Kortrijk

meer