Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
16 jul

Standard, Mechelen en Charleroi winnen hun oefenpotten

Standard heeft op stage in het Franse Le Touquet een vriendschappelijke partij tegen Lens gewonnen. De Rouches klopten de club uit de Ligue 2 met 2-0. Orlando Sa en nieuwe aanwinst Paul-José Mpoku tekenden voor de doelpunten. KV Mechelen liet in het Kuipje geen spaander heel van Westerlo. Malinwa won de oefenpartij met 0-6. Stefan Drazic & Mats Rits scoorden twee keer, Tim Matthys en Nicklas Pedersen tekenden voor de overige treffers tegen de club uit de Proximus League. Sporting Charleroi versloeg in Eigenbrakel Proximus League-club Union Sint-Gillis. David Pollet en Chris Bedia zorgden voor de 2-0 eindstand.

Royal Antwerp
22 nov

Arslanagic hervat

Dino Arslanagic mag de looptrainingen hervatten.

21 nov

Antwerp pleit voor boetevermindering na incidenten tegen Charleroi

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vorderde voor supportersincidenten tijdens Antwerp-Charleroi op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League een boete van 2.000 euro tegen de Great Old. Antwerp vindt die sanctie te streng en bepleitte dinsdag voor de Geschillencommissie een lagere boete.

21 nov

Stage in Alicante

Antwerp trekt van 5 tot 12 januari op stage naar Alicante.

20 nov

Yatabaré pakt vijfde geel

Yatabaré pakte tegen Eupen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst tegen KV Mechelen.

RSC Anderlecht
22 nov

Nipt onderuit tegen Bayern

Anderlecht heeft op de vijfde speeldag van de Champions League met 1-2 verloren van Bayern München en blijft met 0 punten op de laatste plaats achter.

22 nov

Hanni scoort eerste CL-doelpunt in bijna drie jaar

Het doelpunt van Sofiane Hanni in het duel tegen Bayern München op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League was de eerste paars-witte goal op het kampioenenbal in bijna drie jaar. De vorige treffer werd op 9 december 2014 door Aleksandar Mitrovic gescoord op bezoek bij Borussia Dortmund (1-1).

22 nov

Jong Anderlecht pakt punt tegen Bayern

De min 19-jarigen van Anderlecht hebben op de vijfde speeldag in groep B van de UEFA Youth League de punten gedeeld tegen Bayern München. De wedstrijd in Denderleeuw eindigde op 1-1.

21 nov

Obradovic ziek

Achter de naam van Ivan Obradovic blijft een vraagteken staan. De linksachter is ziek.

20 nov

Vandenhaute: 'Er is nog niets concreets'

Wouter Vandenhaute heeft gereageerd op het nieuws dat hij interesse zou hebben om RSC Anderlecht over te nemen. "Wat er in de kranten staat, is grotendeels juist. We zullen wel zien hoe het loopt. Het kan nog alle kanten op. Er zijn inderdaad plannen, maar er is nog niets concreets. Meer heb ik daar niet over te vertellen."

20 nov

Engelse ref tegen Bayern

De Engelsman Anthony Taylor zal woensdag de Champions League-match tussen Anderlecht en Bayern München leiden.

19 nov

Usmanov: 'Nog geen beslissing over overname RSCA'

De Rus Alisher Usmanov, die genoemd wordt als mogelijke overnemer van voetbalclub RSC Anderlecht, zegt zaterdagavond in een reactie dat er daarover "nog geen beslissing" is genomen. Dat laat het Londense pr-bedrijf Finsbury weten, namens USM Holdings, één van de bedrijven van Usmanov.

Club Brugge
22 nov

Club trekt opnieuw naar Marbella

Club Brugge zal net als de voorbije jaren het tweede deel van de competitie voorbereiden met een stage in Marbella. Blauw-zwart trekt van 4 tot en met 11 januari naar het zuiden van Spanje, zo staat woensdag te lezen op de website van de competitieleider.

Sporting Charleroi
22 nov

Op stage in Spanje

Charleroi trekt van 6 tot 13 januari op stage naar het Spaanse Murcia.

21 nov

Zorgen voor Mazzu

Baby ondervindt hinder van een trap op het scheenbeen. Ook Lukebakio is onzeker voor de wedstrijd van komende zaterdag.

KAS Eupen
...
KRC Genk
22 nov

Trossard op de weg terug

Leandro Trossard kreeg goed nieuws na een nieuwe scan. Hij mag de quadriceps opnieuw zwaarder belasten.

20 nov

Reviewcommissie roept Ingvartsen op het matje

Op basis van artikel 277 van het bondsreglement besliste de Reviewcommissie Marcus Ingvartsen te laten vervolgen door het Bondsparket.

20 nov

Ingvartsen geschorst

Ingvartsen kreeg tegen Zulte Waregem zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is volgende week tegen Standard geschorst.

KAA Gent
20 nov

228ste hoekschop is de goede

Sinds december 2016 had AA Gent niet meer gescoord op hoekschop. Daar kwam zondag tegen Lokeren verandering in. Bij de 228ste hoekschop trof Dejaegere raak.

KV Kortrijk
...
Sporting Lokeren
KV Mechelen
21 nov

KV Mechelen minimaliseert rode kaart van Rob Schoofs: "Zo erg was het toch niet?"

KV Mechelen verdedigde Rob Schoofs voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De middenvelder van Malinwa werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten en riskeert voor zijn tackle op de enkel van Dodi Lukebakio twee speeldagen effectieve schorsing.

21 nov

Mechelen streeft lichtere sanctie voor Schoofs na

Ook KV Mechelen aanvaardt het schikkingsvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed voor Rob Schoofs niet. Dat bevestigde Malinwa dinsdag. De middenvelder werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Moeskroen
...
KV Oostende
21 nov

KV Oostende vraagt een speeldag schorsing minder voor Capon en Vandendriessche

KV Oostende heeft voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor lichtere sancties voor Brecht Capon en Kevin Vandendriessche, die zaterdag op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten werden.

20 nov

Oostende weigert schikkingsvoorstellen

KV Oostende gaat niet akkoord met de voorstellen tot minnelijke schikking die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed aan Brecht Capon en Kevin Vandendriessche, die zaterdag op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten werden.

20 nov

Bondsparket maakt schikkingsvoorstellen bekend na Standard-KVO

Het parket van de KBVB heeft de schikkingsvoorstellen bekendgemaakt voor de drie spelers die zaterdag tijdens het competitieduel tussen Standard en KV Oostende rood pakten. Brecht Capon riskeert drie speeldagen schorsing (waarvan één met uitstel), Edmilson één speeldag effectief en Kevin Vandendriessche twee speeldagen (waarvan één met uitstel).

Standard
22 nov

Bokadi en Cop niet op training

Bokadi (knie) en Cop (voet) waren niet op training.

21 nov

Standard pleit voor vrijspraak van Edmilson Junior

Standard heeft ter zitting van de Geschillencommissie Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Edmilson Junior, die zaterdag een rode kaart kreeg.

20 nov

Standard weigert strafvoorstel voor Edmilson Junior

Standard gaat niet akkoord met de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag vorderde tegen Edmilson Junior. Dat hebben de Rouches maandag laten weten in een persbericht.

20 nov

Bondsparket maakt schikkingsvoorstellen bekend na Standard-KVO

Het parket van de KBVB heeft de schikkingsvoorstellen bekendgemaakt voor de drie spelers die zaterdag tijdens het competitieduel tussen Standard en KV Oostende rood pakten. Brecht Capon riskeert drie speeldagen schorsing (waarvan één met uitstel), Edmilson één speeldag effectief en Kevin Vandendriessche twee speeldagen (waarvan één met uitstel).

20 nov

Keeperstrainer naar tribune gestuurd

Keeperstrainer Ricardo Pereira werd zaterdag tegen Oostende naar de tribunes gestuurd omdat hij via een oortje in contact stond met fysiektrainer Guilherme Gomes, die op de perstribune had plaatsgevonden. Contact via oortjes is reglementair verboden.

STVV
20 nov

Voormalige publiekslieveling is niet meer

Ex-speler Roger Maes is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. In de jaren '60 groeide hij uit tot publiekslieveling in Sint-Truiden. In 1965 werd hij met STVV vicekampioen onder Raymond Goethals.

Waasland-Beveren
Zulte-Waregem
21 nov

Olayinka enkele weken out

Olayinka is enkele weken buiten strijd. Hij liep een scheur op in de laterale band van de knie.

Video's

 • Samenvatting Lokeren - KAA Gent

  Samenvatting Lokeren - KAA Gent

 • Samenvatting Zulte Waregem - KRC Genk

  Samenvatting Zulte Waregem - KRC Genk

 • Samenvatting Club Brugge - Waasland-Beveren

  Samenvatting Club Brugge - Waasland-Beveren

 • Samenvatting Kortrijk - STVV

  Samenvatting Kortrijk - STVV

meer