Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
Royal Antwerp
...
RSC Anderlecht
13 nov

Anderlecht-aanvoerder Trebel vandaag onder het mes

Adrien Trebel wordt dinsdag geopereerd. De Franse Anderlecht-aanvoerder sukkelt al sinds het begin van het seizoen met een blessure aan de buikspieren. Dat heeft paars-wit bekendgemaakt op Twitter. "Zondag nog volop in de strijd, vandaag onder het mes. We wensen onze kapitein een spoedig herstel!", tweette Anderlecht.

Cercle Brugge
...
Club Brugge
12 nov

Denswil naar de kant

Denswil moest tegen Charleroi naar de kant met een enkelblessure. Hoe ernstig die is en hoe lang de Nederlander out zal zijn is nog niet duidelijk.

12 nov

Wisselspeler Mitrovic gewisseld

Opmerkelijk: Matej Mitrovic viel tegen Charleroi kort voor de rust in voor de geblesseerde Denswil, maar werd in de 77ste minuut opnieuw naar de kant gehaald omdat Leko er met Schrijvers een extra aanvaller wilde in gooien.

Sporting Charleroi
...
KAS Eupen
...
KRC Genk
KAA Gent
13 nov

Geen strafvermindering voor Verstraete, uitstel voor Plastun

De Geschillencommissie van de KBVB heeft dinsdag drie speeldagen schorsing opgelegd aan Birger Verstraete, de middenvelder van AA Gent. Hij ontving ook een boete van 3000 euro. Zijn ploeggenoot Igor Plastun kreeg uitstel van vonnis, omdat die wegens interlandverplichtingen zichzelf niet kon verdedigen.

12 nov

Gent niet akkoord met schikkingsvoorstellen

AA Gent gaat niet akkoord met de schikkingsvoorstellen die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed aan Birger Verstraete (drie speeldagen schorsing + 3.000 euro boete) en Ihor Plastun (een speeldag schorsing + 1.000 euro boete).

12 nov

Buffalo's en Kanaries spelen oefenmatch

AA Gent en STVV spelen donderdag, tijdens de interlandbreak, een oefenmatch achter gesloten deuren.

12 nov

Awoniyi naast de selectie

Taiwo Awoniyi, de 21-jarige huurling van Liverpool, viel voor de match tegen Anderlecht uit de selectie. Vorig jaar was hij nog één van de revelaties bij Moeskroen, maar bij AA Gent wil het niet lukken.

KV Kortrijk
12 nov

Van Loo (30) zet punt achter voetballoopbaan

Anthony Van Loo (30) zet punt achter zijn voetballoopbaan. De verdediger van Kortrijk onderging een hartoperatie, het herstel verloopt niet als gehoopt.

12 nov

D'Haene en Van Der Bruggen geschorst

D'Haene en Van Der Bruggen kregen tegen Standard hun vijfde gele kaart van het seizoen en zijn geschorst tegen KV Oostende.

Sporting Lokeren
...
Moeskroen
KV Oostende
13 nov

Nkaka houdt één speeldag schorsing over

KV Oostende deed er goed aan om de strafvordering van drie speeldagen schorsing tegen Aristote Nkaka niet zomaar te aanvaarden. De Geschillencommissie legde de middenvelder van KVO dinsdag twee speeldagen schorsing, waarvan een effectief, en 1.500 euro boete op. Het bondsparket wilde drie speeldagen schorsing, maar KV Oostende tekende verzet aan. De club voelde zich benadeeld, omdat er eerder in de partij ook twee rode kaarten voor Antwerp hadden moeten zijn.

Standard
12 nov

Cimirot valt uit

Cimirot viel tegen KV Kortrijk uit met een kuitblessure.

12 nov

Luyindama geschorst

Luyindama pakte tegen Kortrijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst tegen Eupen.

STVV
12 nov

Ceballos out tijdens opwarming

Ceballos kon tegen Eupen rekenen op een basisplaats, maar hij blesseerde zich tijdens de opwarming aan de adductoren. Daardoor kwam Bezus, pas terug uit blessure, in de startelf.

12 nov

Buffalo's en Kanaries spelen oefenmatch

AA Gent en STVV spelen donderdag, tijdens de interlandbreak, een oefenmatch achter gesloten deuren.

Waasland-Beveren
Zulte-Waregem
12 nov

Soisalo gehecht

Mikael Soisalo werd tegen Lokeren slachtoffer van een zware foutieve tackle van Bambo Diaby. De Fin van Zulte Waregem liep een grote gapende wonde in het been op, die gehecht moest worden.

Video's

 • Samenvatting Moeskroen - KRC Genk

  Samenvatting Moeskroen - KRC Genk

 • Samenvatting KV Kortrijk - Standard

  Samenvatting KV Kortrijk - Standard

 • Samenvatting Anderlecht - AA Gent

  Samenvatting Anderlecht - AA Gent

 • Samenvatting Cercle Brugge - Waasland-Beveren

  Samenvatting Cercle Brugge - Waasland-Beveren

meer