Aly Samatta (KRC Genk) is na zes speeldagen de Gouden Stier in de Jupiler Pro League.

De Tanzaniaanse prijsschutter Samatta scoorde net als Dieumerci Mbokani (Antwerp) vijf doelpunten dit seizoen, maar liefst vier van de doelpunten viel op verplaatsing. Het aantal speelminuten is wel in het voordeel van Mbokani (443 tegen 540).

Een vaste klant bij het Pro Assist Century 21-klassement is Ruud Vormer (Club Brugge). Hij heeft na zes speeldagen vijf assists gegeven. Mehdi Carcela van Standard heeft er vier opgetekend, daarna volgen Alessio Castro-Montes (AA Gent), Dieumerci Mbokani (Antwerp) en Yuya Ito (KRC Genk).

Sammy Bossut startte het seizoen voor Zulte Waregem op de bank, maar is na zes speeldagen wel de leider in het Clean Sheet-klassement. De veteraan heeft net als Hendrik Van Crombrugghe drie wedstrijden geen doelpunt binnen gekregen, maar deed dat in minder speelminuten dan zijn collega van bij Eupen en intussen Anderlecht.

Het eindklassement wordt bepaald na het einde van de Jupiler Pro League Play-Offs, ongeacht het verschillend aantal wedstrijden van de clubs in de Jupiler Pro League. Met de barragewedstrijden wordt geen rekening gehouden.