De vijfde speeldag in de Jupiler Pro League opent vrijdagavond met de topaffiche tussen landskampioen KRC Genk en RSC Anderlecht. Met 2 op 12 beleeft paars-wit zijn slechtste competitiestart in 21 jaar. Desondanks blijft alles voorlopig rustig in het Lotto Park, waar de directie voluit achter het project-Kompany blijft staan. Afwachten of het geduld wordt beloond met een eerste competitiezege op het veld van Genk.

De Limburgers kennen met 6 op 12 eveneens een wisselvallige start. Vorig weekend deden de troepen van Felice Mazzu wel vertrouwen op met een vlotte 0-4 overwinning op het veld van Waasland-Beveren. De topper wordt vrijdagavond in de Luminus Arena om 20u30 op gang gefloten door Lawrence Visser.

Competitieleider Club Brugge had het zaterdagavond in de vooravond in principe moeten opnemen tegen Charleroi. De kalendercommissie stelde de wedstrijd evenwel uit om blauw-zwart rust te gunnen tijdens zijn twee cruciale Champions League-opdrachten tegen LASK door. Hetzelfde geldt voor de ontmoeting tussen Antwerp en AA Gent, die allebei aantreden in de play-offs van de Europa League.

Deze speeldag telt dus maar zes wedstrijden. Drie daarvan worden zaterdagavond afgewerkt. Promovendus KV Mechelen, met 10 op 12 verrassend co-leider met Club Brugge, gaat op bezoek bij Oostende. Rode lantaarn Cercle Brugge, als enige ploeg nog puntenloos, ontvangt Waasland-Beveren. Dat doet met 1 op 12 amper beter. Zulte Waregem gaat na overwinningen tegen Genk (0-2) en Charleroi (3-1) op zoek naar 9 op 9 op het veld van STVV.

Zondag staan twee affiches op het programma. Om 18 uur speelt Standard gastheer voor Kortrijk. De Rouches volgen in de stand op amper een puntje van Club en Mechelen maar ook Kortrijk doet het met 7 op 12 prima. De speeldag wordt zondagavond afgesloten op Le Canonnier, waar Moeskroen Eupen partij geeft.