Drie Belgische clubs betwisten deze en volgende week de laatste kwalificatierondes van respectievelijk de Champions League (Club Brugge KV) en de Europa League (Royal Antwerp FC en KAA Gent). Deze drie clubs vroegen uitstel voor hun competitiewedstrijd van volgend weekend.

Het bereiken van de groepsfase is van kapitaal belang. Dit niet alleen voor de betrokken clubs, maar ook voor het volledige Belgische profvoetbal. Zo is er de Europese coëfficiëntenlijst en de bijhorende verdeling van de Europese tickets voor de volgende seizoenen waarmee rekening moet worden gehouden. Ook worden de bedragen verhoogd, die de profclubs krijgen van de UEFA met het oog op de opleiding (Champions League Fonds), als twee Belgische clubs zich weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

In overleg met de Voorzitter en de CEO van de Pro League, willigt de Kalendermanager het verzoek van de clubs in en verplaatst zo de wedstrijden Sporting Charleroi - Club Brugge KV van zaterdag 24 augustus (18u) en Royal Antwerp FC - KAA Gent van zondag 25 augustus (14u30) naar een later tijdstip. Over de nieuwe datum van de wedstrijd Sporting Charleroi - Club Brugge KV zal beslist worden zodra het resultaat van de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League bekend is. De wedstrijd Royal Antwerp FC - KAA Gent wordt op donderdag 21 november (20u30) afgewerkt.

We benadrukken dat deze uitzonderingsmaatregel niet zal worden voorzien in andere gevallen dan de laatste kwalificatierondes van de Europese competities. De RvB van de Pro League liet zich daarenboven eerder al positief uit over het mogelijk verplaatsen van wedstrijden naar maandag indien onze clubs aantreden in de kwartfinales en halve finales van de Europese competities.